Kamion u Čikagu, dispečer u Čačku – „G&S express“ iz Srbije ugovara poslove u Americi

Više od stotinu kamiona u posedu Čačanina Saše Turovića krstari drumovima SAD i Kanade prevozeći robu, a posao se ugovara u Čačku, na Palama ili u Bijeljini. To je postalo moguće zahvaljujući novim informacionim tehnologijama, pa dispečeri koji savršeno vladaju engleskim pogađaju ture sedeći ovde.

Turovićeva firma „G&S express” ima sedište u Čikagu i ispostave u Las Vegasu i Čačku, a čačansku vodi Dejan Sertić, koji objašnjava kako se odvija ovaj posao:

– U Čačku imamo petoricu ljudi koji ugovaraju vožnje, i još desetoricu na obuci, a još dve firme u Čačku na isti način sklapaju poslove, radeći za nas. Sakupljamo se u 14 sati, počinjemo da radimo u 15, i smena traje do 23 ili 24 sata.

Takođe, uvek neko dežura cele noći, kao i nedeljom. Mi krećemo ovde kad i Amerikanci počinju tamo da rade. Ne postoji berza, već samo sajt koji drži neki broker, i tu kompanije prijavljuju potrebu za prevozom.

Dakle, dispečer u Čačku vidi na internet stranici da je, recimo, neka kompanija u Denveru zatražila uslugu kamionskog prevoza robe, a istovremeno ima pregled gde je trenutno svaki od kamiona, koji je najbliži, a koji je prazan. Onda telefonom pozivaju kompaniju koja traži prevoz i s njihovim predstavnikom ili šefom počinje cenkanje.

– Nekad se transport pogodi za tri do pet dolara po milji, i to je odlično, ali katkad uzmemo robu i na besplatan prevoz. Tamošnje tržište je specifično, morate da održavate veze i kad nema zarade. Kad pogode vožnju, naši dispečeri odmah obaveštavaju vozače, s kojima su u stalnoj vezi, da preuzmu robu. Obično je u kamionu po jedan – objašnjava Sertić.

Dodaje da škola za ovakvu vrstu poslova ne postoji, već je sve samo stvar veštine, i kako koji kandidat stasava, tako se uključuje u rad. Ističe da su pristojno nagrađeni, a i firma je našla svoj interes jer bi isti trud u Čikagu morala da plati znatno više.

– Imamo i dvojicu dispečera na Palama i trojicu u Bijeljini, koji rade isto ovo. Svi smo umreženi, 140 vozila, 300 radnika, voze Srbi, Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Bugari, Rumuni, Amerikanci, Kanađani… Najduža tura je do Enkoridža na Aljasci, vozi se i po 3.500 milja do tamo, po pet ili sedam dana, a usput medvedi šetaju pored puta. Tamo prevozimo neku vojnu robu, tura je 26.000 dolara po jednom kamionu – objasnio je Saša Turović za „Politiku„.

 

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Amerikanci kreirali idealnu formulu za plate vozač... Da li bi plaćanje vozača na osnovu vremena koje provedu na poslu umesto na osnovu pređene kilometraže rešilo problem nedostatka vozača u Sjedinjenim D...
Top 5 poznatih žena kamiondžija! Ženski vozači čine samo 5,1% vozača kamiona u čitavoj kamionskoj industriji. Njihov posao nije uvek lak, ali postoji jedna česta tema koja je zajednič...
Amerika priprema pravnu regulativu za kamione bez ... Državna administracija Amerike preduzima prve korake ka kreiranju politike koja će pratiti razvoj autonomnog transporta ne samo kod automobila, već i...
Kako zaista izgleda posao vozača kamiona u Americi... Vest koji smo nedavno objavili da u Americi nedostaje 50.000 vozača kamiona, a da njihove plate rastu od 8 do 12% godišnje,  izazvala je veliko intere...
U Americi nedostaje 50.000 vozača kamiona Foto: big_tau/fotolia.com U Sjedinjenim Američkim Državama će biti potrebno čak 50.000 vozača kamiona do kraja ove godine, prema izveštaju Američkog...