Strategija EU za dunavski region – Povezivanje železničkog, drumskog i vazdušnog saobraćaja

Strategija EU za dunavski region (EUSDR) realizuje se u 14 zemalja, od kojih je osam iz EU i šest koje nisu članice EU, a Srbiji i Sloveniji je povereno da zajedno rade na povezivanju železničkog, drumskog i vazdušnog transporta, rečeno je na današnjem seminaru o razvoju saobraćaja u dunavskoj regiji.

 – Dunavska strategija omogućava novi model evropskog komuniciranja i povezivanja svih u dunavskom prostoru – zemalja članica EU, kandidata za prijem u EU i onih koji to još nisu –  rekao je pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović.

On je istakao da je pred dunavskom regijom velika šansa za prosperitet, države ovog regiona imaju mogućnost da uključe svoje stručne kapacitete a Srbija i da otvori novu fazu u odnosima sa EU. Prema njegovom mišljenju, neophodno je što brže povezivanje svih vidova transporta u regionu.

Dunavska strategija sprovodi se u 11 prioritetnih oblasti a Srbija i Slovenija zajedno koordiniraju na oblasti koja nosi naziv „Poboljšati mobilnosti i multimodalnost – železnički, drumski i vazdušni transport“.

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Miodrag Poledica rukovodiće ovim projektom u ime Srbije, a sekretar u Ministarstvu infrastrukture i prostornog planiranja Franc Žepcih u ime Slovenije. Tokom dosadašnjeg rada indentifikovano je 150 projekata iz 14 zemalja, koji će u narednom periodu biti realizovani preko imenovanih koordinatora.

Primena projekata očkuje se kroz realizaciju „Dunavskog programa“ iz budžeta Evropske unije. Kako saobraćaj na unutrašnjim plovnim putevima poseduje značajan neiskorišćen potencijal u dunavskom regionu, pažnju je potrebno usmeriti i na druge modalitete saobraćaja, zaključili su učesnici današnjeg skupa.

Moderna, dobro povezana infrastruktura je ključna, ali bi trebalo da bude upotpunjena i železničkim saobraćajem, kako bi se izbegla zagušenja i obezbedio efikasan i ekološki prihvatljiv saobraćajni sistem.

Važnu kariku efikasne mobilnosti danas ima vazdušni saobraćaj, aerodromi moraju da imaju lak pristup i budu sigurni i bezbedni, naveli su učesnici skupa. Potencijal regionalnih aerodroma je izbio u prvi plan zbog linijskih letova i porasta vazdušnog teretnog saobraćaja.

 

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Železnički teretni koridor Zapadnog Balkana u funk... Bugarska vlada je odlučila da osnuje izvršni savet zadužen za implementaciju projekta koga podržava EU za stvaranje železničkog koridora za Zapadni Ba...
Železnice osnovale preduzeće za prevoz tereta R... Tri nova privredna društva u „Železnicama Srbije“ u prethodna tri dana konstitusala su svoje skupštine, koje su u skladu sa zaključkom Vlade Srbije im...
Izgradnja pruge i luke u TE-TO „KostolacR... Obnova bloka B1 u Privrednom društvu Termoelektrane i kopovi "Kostolac", počinje 1. marta, u sklopu prve faze kreditnog aranžmana koji je Srbija sklop...
Luke na Dunavu čekaju pare EU – Objavljena m... Evropska komisija objavila je ovih dana nove karte na kojima je prikazano devet glavnih koridora, koji će biti okosnica saobraćaja unutar evropskog je...