Izvoz iz Kaća – “Unimet” postao dobavljača kompanije “General Electric”

Foto: CC0 Public Domain/pixabay.com
Foto: CC0 Public Domain/pixabay.com

Kompanija “General Electric” je u svoj sistem dobavljača uključila srpsku kompaniju “Unimet”, koja će u prvoj fazi saradnje isporučivati pet svojih mašinskih proizvoda za GE Power fabriku u Mađarskoj, sa postepenim potencijalom za isporuku i za ostale GE Power fabrike u Evropi i u svetu.

“Unimet” se bavi mašinskom obradom na CNC mašinama, izradom velikog broja pozicija od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uređaja. Preduzeće zapošljava više od 250 ljudi, a sedište se nalazi u Kaću, dok se proizvodnja obavlja u Kaću i na Rudniku. Skoro 100% proizvoda preduzeće izvozi u inostranstvo.

Ono što je “Unimet” izdvojilo od ostalih lokalnih preduzeća na tržištu, posle realizovanog Dana dobavljača GE, jeste izuzetno visok kvalitet proizvodnje, stabilne finansije u poslovanju, visoki EHS standardi i konkuretna cena proizvoda, saopšteno je iz kompanije “General Electric”.

– “Unimet” je jedno od 70 preduzeća koje je pokazalo da ima potencijale da zadovolji naše visoke kriterijume poslovanja po pitanju kvaliteta proizvoda, količine proizvodnje, cene i uslova isporuke. Verujemo da ćemo u budućnosti videti u našem sistemu dobavljača i druge srpske kompanije – rekao je Gatano Masara, generalni direktor za Jugoistočnu Evropu.

Podeli na društvenim mrežama:

Related Post