Nikola Jevtić, direktor kompanije „Alti Logistika“ – Vođeni dodatnim vrednostima

Biti uspešan u logistici, znači da je u poslu podjednako zastupljena i ekonomska dimenzija i dimenzija etičnosti. Pravednost i fer postupanje, prema poslovnim partnerima, klijentima, ali i prema zaposlenima imaju poseban značaj, јеr pretpostavljaju više moralne poslovne standarde nego što to čine pravo i regulacija.

Za samo dve godine uz pravu sinergiju iskustva i know how, stigli su u vrh, sa namerom da tu i ostanu.

Osnivanju firme prethodilo je iscrpno ispitivanje tržišta, analiza konkurencije, priprema strategije i biznis plana, što je sve pokazalo da i pored naizgled zasićenog sektora, ipak ima mesta i potrebe za još jednom firmom koja će raditi drugačije i doneti nove sisteme vrednosti u oblasti logistike.

– Naš početak, za razliku od mnogih, nije bio težak. Možda je tajna u tome što smo bili ambiciozni, ali realni. Prepoznali smo da je naša šansa ako povećamo postojeće vrednosti poslovanja, i dodamo još jednu – moralnu, kao što bi rekao naš narod – ljudsku, onda nam je „samo je nebo granica“.Customer relationship management nam je već sada veoma razvijen –  kaže za Cord, Nikola Jevtić direktor firme „Alti Logistika„.

– Naš credo nije B2B, nego H2H-human to human. To se odnosi i na odnos prema poslovnim partnerima-klijentima i prema zaposlenima u firmi. Posao mora da se radi kvalitetno, a međuljudski odnosi moraju da se neguju –  kaže Jevtić.

U praktičnom smislu, upravljačke aktivnosti kojima se oblikuje klimа u orgаnizаciji, ponаšаnje ljudi u procesu rada i posvećenost organizaciji moraju da se podrazumevaju u odnosu prema poslovnim partnerima tj. klijentima.

– Ovakav pristup nas izdvaja od konkurencije i rezultira da smo u vrhu na lestvici uspešnosti po kvalitetu usluga.

U „Alti Logistici“ važe pravila da se reaguje i procesuira brzo, da se uvek informacija sazna pre drugih, jer je vreme jedini nenadoknadiv resurs i indikator uspeha. Posebna pažnja se poklanja saradnji sa SME sektorom.

– Njihove potrebe za našim uslugama nisu velike, ali su stalne i njihov broj stalno raste. Oni su bili, i uvek će ostati stabilan deo poslovanja „Alti Logistike“ – kaže Jevtić.

„Alti Logistika“ pruža kompletnu logističku uslugu, međunarodni transport, carinsko zastupanje, skladištenje i distribuciju. Akcenat je na međunarodnom drumskom transportu u Istočnoj i Zapadnoj Evropi, Rusiji i Turskoj ali odgovaraju i na sve specifične zahteve klijenata.

Savremena logistika ne predstavlja samo distribuciju dobara od tačke A do tačke B, nego kompetentne stručnjake koji će isplanirati, organizovati i realizovati celu operaciju uz konstantu kontrolu toka realizacije.

– Ovakav pristup prema poslovnim partnerimanam je omogućio da nam daju epitet organizacije koja ima jednake standarde kvaliteta usluga, kako prema malim tako i prema velikim organizacijama.

Razvojni put firme je odavno precizno postavljen. Za svaku godinu je postavljen cilj i budžet.

– U prvoj godini smo hteli da se pozicioniramo na tržištu, i ostvarimo pozitivan rezultat, i to je bila godina izvan zone komfora poslovanja, u dosluhu sa vremenom . U drugoj godini smo ponovili uspeh iz prve, ali u većem obimu, i time postavili temelj za srednjoročne planove. Posle dve godine imamo značajan rast, koji težimo da održimo ubuduće. U ovoj godini pored organizacionog i kadrovskog razvoja, planiramo da uvedemo ugovornu logistiku. U planu je i sopstveni logistički centar, ali kada dođe vreme.

Kompanija „Alti Logistika“ imala je dve godine za redom zapažen nastup na konferenciji „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona“ , i dva puta je nagrađena priznanjem “Brand Leader Award” .

Izvor teksta CorD Magazine 

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Za izgradnju intermodalnog terminala u Batajnici z... Dvanaest firmi iz zemlje i inostranstva zainteresovano je da učestvuje na tenderu za izgradnju Intermodalnog terminala u Batajnici. Pre3dstavnici f...
Otvoren „Lidl“ logistički centar u Nov... "Lidl" logistički centar je zvanično otvoren. Prostire se na 45.000 m2 i ima 30.000 paletnih mesta. Jedan je od najvećih logističkih centara u ovom de...
Nakon nedostatka vozača sada i nedostatak skladišn... Oni koji traže skladišni prostor sve češće se žale na nedostatak površina. Pri tom je prema podacima Saveznog zavoda za statistiku Nemačke broj izgrađ...
„Alti Logistika“ dobitnik nagrade Bren... Kompanija "Alti Logistika" učestvovala je na konferenciji "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona" u Beogradu. Ova manifestacija...
„Neregelia“ pruža i uslužno skladišten... "Neregelia", kompanija "Nelt" Grupe koja posluje u Crnoj Gori, u svoj portfolio logističkih usluga uvrstila je i uslužno skladištenje. Razvoj poslovan...
Logistički centri Stara Pazova – planirana i... Na teritoriji Stare Pazove planirana je izgradnja nekoliko distributivnih i skladišnih objekata, navedeno je na internet stranici te lokalne samouprav...
„Tetra Pak“ unapređuje logističke proc... Kompanija "Tetra Pak", jedan od svetskih lidera u oblasti rešenja za obradu i pakovanje hrane, nedavno je završila kupovinu novih 1,6 hektara u blizin...
EFIKASNOST I GREŠKE U LOGISTICI: Uticaj trendova i... Bez obzira na to da li se radi o proizvodnji ili pružanju usluga u bilo kojoj grani industrije, savremeno tržište zahteva od kompanija konstantno prać...