Regionalne pošte pokrenule zajedničku uslugu – PostPak

JP BH Pošta Sarajevo, Pošte Srpske Banja Luka, Hrvatska pošta Mostar, JP Pošta Srbije Beograd i Pošta Crne Gore Podgorica potpisali su u Mostaru Sporazum o razmeni otkupnih poštanskih pošiljaka – PostPak.

Reč je o sporazumu kojim se regulišu međusobni odnosi, kriterijumi i cene razmene otkupnih PostPak poštanskih pošiljaka između tih poštanskih operatera.

PostPak je nova usluga u regionu koja otvara granice i daje mogućnost slanja prekograničnih otkupnih pošiljaka, koje mogu sadržati robu i dokumente, a uručuju se primaocu uz naplatu otkupnog iznosa. To je adresirana međunarodna poštanska pošiljka mase do 30 kg, za koju se pošiljaocu daje potvrda o primanju pošiljke, a uručuje se primaocu uz potpis i naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljaoca.

Bitno je istaći da se poštanske pošiljke PostPak predaju uz posebnu poštansku uslugu “Otkupna pošiljka”, te se tako i posebno obeležavaju.

Cilj ovog sporazuma je, između ostalog, sprečavanje dodatnih terminalnih i tranzitnih troškova za ovu vrstu pošiljke. Sporazum je potpisan na neodređeno vreme, a sa primenom će početi polovinom 2018. godine.

 

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

„Amazon“ formira male flote za isporuk... Kompanija "Amazon" je objavila da će preduzetnicima ponuditi podsticaje za formiranje malih flota za dostavu pošiljaka, što bi trebalo da ubrza isporu...
Logističke usluge podigle prihod „Pošte Srbi... Javno preduzeće "Pošta Srbije" je u periodu januar-septembar ove godine ostvarilo neto dobitak od 1,7 milijardi dinara (13,8 mil EUR), saopšteno je iz...
„Amazon“ dostavlja robu na kućnu adres... Internet trgovački gigant "Amazon" pokrenuo je u Sjedinjenim Američkim Državama isporuku naručene robe pomoću "daljinskog upravljanja", koja omogućuje...