Vi ste izabrali – Ovo su najčitaniji tekstovi u 2017. godini!

Još jedna godina je iza nas. Konsultovali smo statistiku i analizirali koje su to teme obeležile 2017. godinu. Priče  su raznolike, najviše njih su u vezi sa procedurama i propisima, dalje bilo je interesovanja za nove investicije i aktivnosti logističkih kompanija, kao i za edukativne tekstove.

Pogledajte listu najčitanijih dokumenta po mesecima.

Januar

U januaru je objavljen serijal tekstova o promenama u administraciji u Austriji, a koje se tiču i srpskih firmi koje šalju vozače u tu zemlju.

Februar

U februaru smo počeli priču o novom Zakonu o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, a svi dokumenti vezani za tu temu su imali izuzetnu čitanost.

Mart

U martu, najviše pažnje je privukla vest o novom intermodalnom terminalu kompanije NELT u Dobanovcima. O tom terminalu, rezultatima, direktnim linijama i kompanijama koje su se uključile u poslovanje smo pisali i narednih meseci.

Izuzetnu čitanost je imao i serijal tekstova o smanjenju troškova u logistici. Podjednako interesovanje izazvala je i vest da je logistička kompanija „Transfera“ dobila priznanje „brzorastući preduzetnik“.

April

Intervju sa prvim čovekom kompanije GEFCO u Srbiji imao je najviše čitanja u aprilu.

Maj

Priča o firmi koja iz Čačka vodi posao u Americi nije se čitala samo u maju, već je cele godine bila na listi najčitanijih.  U sam vrh su se plasirala i dva intervjua. Vašu pažnju privukli su direktor firme „Tahograf BG“ Stevan Jovićević i profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milorad Kilibarda.

Jun

U junu je pažnju naših čitalaca dobila  jedna „letnja“ tema o razlozima zašto je dobro biti vozač kamiona. Takođe, viljuškar koji se sam utovara u kamion je bio baš zanimljiv našim čitaocima.

Jul

U julu smo malo analizirali pomenuti zakon o prevozu tereta, te je tema o mogućnosti da strani vozači rade kod nas prosto “eksplodirala”. Ogromnu čitanost imala je i analiza pravilnika o evidenciji radnog vremena vozača.

Avgust

Avgust je obeležio dolazak italijanske kompanije „Fercam“ u Srbiju, kao i kompanije IKEA. Imali smo tu čast da za naš portal govori Holger Milster, direktor logistike u IKEA.

Septembar

U septembru su drumski prevoznici najavili proteste, a kasnije ih i otkazali. To je bila top priča u septembru.

Oktobar

Pravila, pravila…Na osnovu Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, nadležno ministarstvo je donelo  Pravilnik o načinu korišćenja tahografa, kojim se uređuje se način korišćenja tahografa ugrađenih u motorna vozila. Tekst o novim pravilima bio je šampion oktobra. Tik uz njega bio je tekst o licencama za prevoz tereta u drumskom saobraćaju.

Novembar

Tekst u kome je obrazloženo zašto se domaće transportne firme „pakuju“ i odlaze, a država ih svojom nebrigom podstiče, bio je apsolutni hit u novembru. Tog meseca, veliku pažnju privukli su i rezultati u deset godina poslovanja kompanije CMA-CGM u Srbiji.

Decembar

U decembru je najčitaniji tekst bio o rezultatima transportnih i logističkih firmi u Srbiji. Ekskluzivni intervju sa Igorom Hribarom iz „DB Cargo“ imao je veliku čitanost u poslednjem mesecu 2017. godine.

 

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

NELT PLANOVI: Širenje poslovanja i fokus na logist... Obeleživši dve i po decenije uspešnog poslovanja, Nelt je u ovoj godini investirao 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga. Je...
Strateško partnerstvo kompanija Nectar i Nelt u up... Kompanije Nectar i Nelt uspostavile su strateško partnerstvo u oblasti upravljanja logističkim procesima, kojim je planirano da Nelt bude logistički s...
ANALIZA: Koje kompanije u oblasti transporta i log... U saradnji sa kompanijom Cube Team, vodećim provajderom poslovnih infomacija u Srbiji, analizirali smo  dostupne informacije kako bismo prestavili rez...
„Nelt“ u Sarajevu uvećava kapacitete z... U toku je izgradnja Hale 2 regalno-ambijentalnog tipa u kompaniji "Nelt" u Sarajevu. Ovom investicijom od 4 mil EUR, "Nelt" planira da uveća kapacitet...
„Nelt“ u top 500 kompanija Centralne i... Međunarodna kompanija za kreditno osiguranje "Coface" objavila je listu najvećih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, rangirajući ih prema kriter...
GEFCO Adria: Prihod u 2017. porastao 9% S prihodom od 4,4 mlrd EUR u prošloj godini, Grupa GEFCO evropski je lider u automobilskoj logistici te se nalazi među prvih deset globalnih partnera ...
Efikasna logistika, značajne uštede za privredu &#... Logistička konferencija pod nazivom Efikasnost i uštede u transportu održana je 22. juna 2018. godine u Banjaluci. Konferenciju je organizovala visoko...
LOGŠPED 2018: Detalji logističke konferencije u Ba... Banjaluka College 22. juna orgаnizuje IV Međunarodnu logističku konferenciju „Efikasnost i uštede u transportu„. Na ovom stručnom forumu se svake godi...