Carina zaplenila vrednu robu u kamionu i autobusu

Carinici su na tri granična prelaza zaplenili raznovrsnu vrednu robu – od kopački do rekvizita za konzumiranje tompusa i raznih vrsta aroma za nargile.

Kada je autobusu makedonskih registarskih oznaka koji je putovao na liniji Švajcarska – Makedonija stigao na ulaznu stranu graničnog prelaza Batrovci, i vozač i putnici su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Ipak, pregledom prikolice autobusa, među ostalim prtljagom pronađena je kartonska kutija oblepljena samolepljivom trakom sa neprijavljenom sportskom opremom brenda „adisas“.

Reč je o više od 50 pari kopački u originalnom pakovanju, 10 majica i nešto manje šortseva, dukserica, donjih delova trenerki, kačketa i druge robe.

Kao vlasnik krijumčarene sportske opreme javio se 68-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Kosovske Kamenice, rekavši da robu nosi za sina.

Krijumčarene patike su otkrivene i na aerodromu „Nikola Tesla“ i to u koferu srpskog državljanina koji se iz Kine, preko Pariza, vraćao kući.

Nakon što je svoja dva kofera i ranas uzeo sa karusela, putnik se uputio ka zelenom kontrolnom prelazu i tim gestom stavio do znanja da sa sobom ne nosi robu koju bi trebalo da prijavi.

Carinski službenici su ga ipak zamolili da svoj prtljag stavi na skener uređaj kako bi ga detaljno pregledali.

Tom prilikom otkrivene su muške patike brenda „najk“ i cipele „prada“ i razna luksuzna roba, među kojima je najviše bilo opreme za uživanje u tompusima.

Reč je o velikom broju raznih rekvizita za pušenje tompusa, a najviše je bilo sekača za tompuse – skoro 130, oko 80 ovlaživača, zatim keramički nosači, bušači, futrole i kutije, makaze za sečenje tompusa, stalci za tompuse i za lulu, kao i specijalne šibice.

Putnike je pored toga u koferima nosio i 25 hemijskih olovaka „mon blan“ i futrola za njih, kao i kartonske kutije za olovke iste marke, pa čak i durbin za noćno osmatranje i pet vlagomera.

I na ulazu graničnog prelaza Vatin sprečen je pokušaj krijumčarenja aroma za nargile koje je vozač krio ispod kreveta u kabini kamiona.

Prekršaj je otkriven u šleperu srpskih registarskih oznaka koji je iz Rusije ka Srbiji prevozio čađ.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, 34-godišnji vozač je rekao da, osim robe deklarisane u dokumentima, nema ništa.

Međutim, pregledom kabine, iza vozačevog sedišta, na mestu gde se nalazi krevet, carinici su u dve crne kese pronašli gotovo 30 kilograma najrazličitijih aroma za nargile.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Krijumčareni parfemi i garderoba među prijavljenom... Carinici su u dva slučaja na Gradini, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje parfema, garderobe, obuće i dodatne opreme za mobilne telefone, ...
Ilegalci rizikovali život u isključenoj hladnjači... Da su migranti nekad zaista spremni da rizikuju život kako bi ilegalno prešli granicu, uverili su se i 30. oktobra 2018. godine carinici na izlazu gra...
Zaplenjeno gotovo sedam tona espreso kafe Carinici su 19. oktobra 2018. godine na kontrolnom punktu Merdare sprečili krijumčarenje gotovo sedam tona espreso kafe, čija je vrednost skoro 58.000...
Migranti pokušali preko granice uvučeni u limene c... Carinici su 9. oktobra 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u tovaru jednog kamiona zatekli trojicu migranata koji su pokušali...
U kamionu krijumčario 500 litara antifriza i delov... Carinici su 2. oktobra 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Terminal Horgoš, zaplenili gotovo 500 litara antifriza, kao i veća količina auto-delov...
Zaplenjene cigarete vredne 56.000 evra U zajedničkoj akciji carine i policije na graničnim prelazima Šid i Batrovci zaplenjeno je preko 2.000 boksova cigareta čija je vrednost procenjena na...
Prijavili ulje za kočnice, a vozili 53.000 litara ... Carinici su 18. septembra 2018. godine zahvaljujući intenzivnoj razmeni informacija sa kolegama iz Makedonije uspeli da spreče još jedan pokušaj lažno...
Ponovo otkriveno lažno deklarisano gorivo Carinski službenici su 6. septembra 2018. godine, u saradnji sa Tržišnom inspekcijom, uspeli da spreče pokušaj lažnog deklarisanja gotovo 25 tona gori...