Srbija podnela kandidaturu za sedište Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistočne Evrope

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na sastanku predsednika vlada regiona u Draču u subotu, 26. avgusta,  rekla da je Srbija zvanično podnela kandidaturu da sedište Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistične Evrope bude u Beogradu.

Kako prenosi zvanični sajt srpske Vlade, premijerka je istakla da je Beograd važno saobraćajno čvorište i da ima odlične veze sa celim regionom.

Brnabić je dodala da je „trenutak da se uspostavi dogovor o sedištu Sekretarijata, čime bi ceo region demonstrirao odlučnost da se razvija kroz intenziviranje saradnje u svim oblastima“.

Učesnici sastanka razgovarali su o Transportnoj zajednici Jugoistočne Evrope, za koji je Ugovor potpisan na nedavno u Trstu održanom Samitu o zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Taj ugovor je potpisan polovinom jula ove godine a njegovi ciljevi su povećanje investicija u saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji i regionu i stvaranje jedinstvenog transportnog tržišta regiona.

Cilj ugovora je i integracija jedinstvenog transportnog tržišta regiona u zajedničko tržište EU, kao i povećanje stepena bezbednosti u saobraćaju na putevima.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

I ZVANIČNO: Beograd sedište Transportne zajednice... Srbija i Evropska komisija potpisale su u Londonu sporazum kojim se potvrđuje da će sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biti u Beogradu. ...
Savet ministara BiH prihvatio sporazum o Transport... Veće ministara BiH prihvatilo je danas sporazum o Transportnoj zajednici. Ovu vest novinarima je saopštio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnos...
Potpisan ugovor o transportnoj zajednici Zapadnog ... Samit lidera Zapadnog Balkana u Trstu, koji je organizovan u okviru Berlinskog procesa, završen je u sredu, 12. jula 2017. godine potpisivanjem ugovor...
Osnivanje transportne zajednice Jugoistočne Evrope... Sporazum o osnivanju transportne zajednice Jugoistočne Evrope bi trebalo da bude potpisan u julu na samitu Zapadnog Balkana u Trstu, izjavio je u peta...