Prva javna benzinska stanica za LNG za kamione u Sloveniji

Energetika Ljubljana je  otvorila prvu javnu benzinsku pumpu za LNG za kamione u Sloveniji kao rezultat evropskog projekta za uvođenje  LNG-a na tržište na teritoriji te zemlje.

Uvođenje LNG kao goriva za teretni saobraćaj predstavlja odlučujući korak ka smanjenju emisije ugljen-dioksida i emisije iz transporta.

Instalacija prve punionici na tečni prirodni gas u Sloveniji je mali korak da se ograniči uticaj na životnu sredinu i značajan korak ka obezbeđivanju novog, univerzalno upotrebljivog goriva.

Energetika Ljubljani u prvom kvartalu 2018. godine počeće distribuciju prirodnog gasa iz skladišta LNG.

Instalacija stanica za punjenje, osim čisto operativne svrhe – korištenje LNG u transportu ima za cilj da istraži moguća poboljšanja korisnicima logističkih usluga i isporuku LNG.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

„Fercam“ jača flotu kupovinom LNG vozi... Transportno-logistička kompanija "Fercam" potpisala je ugovor o  kupovini prvih IVECO kamiona sa pogonom na LNG. Predstavništo te kompanije  u Španiji...
Zeleno svetlo za „plavo gorivo“ Transport je sve. U modernom svetu smo navikli da putujemo gde god da poželimo – zbog posla, zbog odmora, u posetu prijateljima ili rođacima. Isto tak...