Ruske železnice planiraju da prodaju udeo u kompaniji GEFCO

Prema rečima Luka Nadala, predsednika Upravnog odbora kompanije GEFCO, Ruske državne železnice (RŽD) planiraju da prodaju deo svog udela u toj kompaniji. Plan se odnosi na učešće od oko 15%, pišu ruski mediji.

Interesovanje za ulaganje u GEFCO pokazale su finansijske institucije iz Rusije, Kine, Bliskog istoka i Francuske,  rekao je Luc Nadal. Ruska finansijska institucija zainteresovana za GEFCO je ruski fond za direktne investicije (RDIF).

Vrednost kompanije je porasla od 2012. godine, a prodaja dela udela će joj pružiti dobru priliku da popravi trenutnu cenu. RZD je 2012. godine kupio 75% udela u GEFCO-u za 800 mil EUR od PSA „Peugeot Citroen“, koji ostaje vlasnik 25% udela u kompaniji.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

„RZD Logistics“ predstavio ultra brzi ... Kompanija "RZD Logistics" je  20. oktobra pokrenula prvi ultra brzi voz za redovni transport frigo kontejnera na novoj kružnoj ruti, RUS Vorsino – CN ...
Novi Put svile: od Kine do Španije Kada se nedavno iz Španije u Kinu, posle četiri meseca na šinama, vratio teretni voz sa 80 kontejnere prepunih vina, šunke i maslinovog ulja, izgledal...