TENT ulaže milion evra u modernizaciju pruge

Železnički transport Privrednog društva Termoelektrane „Nikola Tesla“ iz Obrenovca počeće projekat modernizacije pruge od Obrenovca do Vreoca, vredan milion evra.

Radovi podrazumevaju postavljanje optičkog kabla, a ceo projekat će biti rađen fazno tokom ove i naredne, 2015. godine, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Instaliranjem optičkog kabla u dužini od oko 60 kilometara obezbediće se najmoderniji i najefikasniji mogući vid, takozvane trenutne komunikacije sa svim važnim centrima u TENT-u, „Elektroprivredi Srbije“ i „Elektromreži Srbije“.

Radovi će u prvoj fazi trajati od avgusta do oktobra i u tom periodu neće biti zastoja u železničkom, ali ni u auto saobraćaju na pravcu od Obrenovca do Vreoca.

Pruga od Obrenovca do Vreoca je najopterećenija železnička deonica u Evropi kojom svakodnevno prođe 60 kompozicija u jednom i isto toliko u drugom pravcu.

Dnevno se u proseku preveze 90.000 tona tereta, najvećim delom kolubarskog lignita za potrebe obrenovačkih termoelektrana.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

U toku obnava 262 km regionalnih pruga U prvih šest meseci 2018. ukupno 16,8 milijardi dinara uloženo je u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije ...
Rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb – Za vož... Rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb sve je izvesnija. U planu je da vozovi novom prugom idu 160 kilometara na sat, što će skratiti vreme putovanja sa ...
Za unapređenje železničkog saobraćaja obezbeđeno 9... „Infrastruktura železnice Srbije“ namerava da iskoristi sredstva iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat rehabilitacije i modernizaci...