„Hotel za hlađenje“ – Aerodrom Oslo dobija terminal specijalizovan samo za MORSKE plodove

Na aerodromu u Oslu do sredine sledeće godine biće izgrađen novi terminal za rashlađene plodove mora, simbolično nazvan “hotel za hlađenje”. Projekat je dobio zeleno svetlo nakon što je vlasnik aerodroma Gardermoen, kompanija Avinor, potpisala ugovor sa Centrom za hranu i teret u Oslu (Oslo Seafood&Cargo Center – OSCC).

Novi terminal biće smešten na 4.200 kvadratnih metara i prvenstveno će se koristiti za isporuku sveže morske hrane. Imaće na raspolaganju dve pristupne strane (sa druma i sa aerodroma), a u njemu će postojati sistem za kontrolisanje temperature, koji bi trebalo da dovede do značajno manje upotrebe leda, koji se koristi za održavanje hladnoće proizvoda.

Menadžer aviotransporta kompanije Avinor Martin Langaas, istakao je da će smanjenje leda posledično voditi ka smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu.

– Jedna od najvažnijih stvari u poslovanju Avinor-a je održivost, kao i doprinos kroz manju upotrebu leda u kutijama za ribu, jer se po kilogramu morske hrane smanjuje klimatski otisak – rekao je Langaas.

Generalni direktor OSCC-a Roi Egil Skredderberget naveo je da je cilj projekta jačanje industrije i zaštita robe, kao i da je želja OSCC-a da u budućnosti osposobi rashladne objekte koji su otvoreni i dostupni svima.

Početak izgradnje novog objekta najavljen je za ovaj kvartal, dok se završetak očekuje u prvoj polovini sledeće godine, piše aircargonews.net.

Terminal će biti namenjen za ribu svih vrsta, ali je gotovo izvesno da će losos biti glavni proizvod.

Potez dolazi pošto je aerodrom doživeo nagli rast u količini morske hrane u poslednjih nekoliko godina, pošto je potražnja za norveškom morskom hranom porasla u Aziji i Severnoj Americi. Ovo je dovelo do toga da je veliki broj prevoznika tereta pokrenuo usluge sa aerodroma u Oslu.

Sličan projekat iniciran je pre nekoliko godina, ali nije došlo do realizacije, budući da su se uključene strane 2019. saglasile da raskinu dogovor. Razlozi otkazivanja planova nisu saopšteni, iako je operater aerodroma nagovestio da je druga strana želela da unese izmene u pismo o namerama. Lokalna avio-kargo zajednica takođe je dovodila u pitanje validnost projekata, te su tada sugerisali da postoji dovoljno kapaciteta za ribu i plodove mora i da bi novi terminal mogao da stavi postojeće objekte pod pritisak, zbog previše kapaciteta na tržištu.