Bruno Mazurkiewicz novi direktor aerodroma Zagreb

Bruno Mazurkiewicz je novi direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) d.d. i predsednik Upravnog odbora koji, uz njega, čine David Gabelica i Hulya Sofuoglu. Njegovo  imenovanje će stupiti na snagu u petak, 14. februara 2014. godine, a na pomenutim  pozicijama će naslediti Gonzalvea de Cordouea, koji je u Zagreb stigao sa zadatkom da organizuje pripremu i preuzimanje zagrebačke zračne luke.

De Cordoue se vraća u Pariz kako bi radio na drugom projektu kompanije ADPM (Aéroports de Paris Management), a i dalje će kao savetnik ostati zadužen za koordinaciju i nadzor nad poslovanjem Međunarodne zračne luke Zagreb.

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju aerodroma, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora kompanije  ATOL (Airport Terminal Operations Ltd.), koja je ugovorno zajedničko ulaganje (eng. joint venture) kompanija ADPM (Aéroports de Paris Management) i AML (Airport of Mauritius Ltd), a bavi se upravljanjem Sir Seewoosagur Ramgoolam, međunarodnim aerodromom na Mauricijusu.