cargo-partner proširuje čarter program novom vezom do Sjedinjenih Američkih Država

Kompanija cargo-partner proširuje svoj sveobuhvatni čarter program dodavanjem još jedne veze ka Sjedinjenim Američkim Državama. Uz mnogobrojne čarter veze između Azije i Evrope,  međunarodni logistički provajder je u svoju ponudu uvrstio i novu čarter uslugu između Beča i Čikaga.

Imajući u vidu napetu situaciju na tržištu, mnoge kompanije traže alternativna transportna rešenja kako bi očuvale svoje lance snabdevanja, te cargo-partner na taj način odgovara na povećanu potražnju kupaca na ovoj ruti.

Avionski prevoz trenutno doživljava još jedan procvat i rast potražnje – ne samo zbog ograničenja kapaciteta u ovom vidu transporta, već i zbog sve većeg prelaska sa pomorskog na avio transport. Ovaj trend je pojačan nizom faktora, a zagušenja u lukama u Evropi, Americi i Aziji su takođe ubrzala razvoj. Potražnja za pouzdanim rešenjima za avionski transport je u porastu, posebno u automobilskom, visokotehnološkom i maloprodajnom sektoru. Kako bi pomogao kupcima da održe svoje lance snabdevanja, cargo-partner nudi sveobuhvatan čarter program.

Redovna sedmična veza između Beča i Čikaga

Od kraja 2021. godine, cargo-partner nudi nedeljni čarter program od Beča do Međunarodnog aerodroma O’Hare u Čikagu, budući da kupci u poslednje vreme sve više traže avio rešenja na ovoj ruti. Aerodrom Beč služi kao idealno čvorište za Centralnu i Istočnu Evropu, dok je Čikago strateška polazna tačka za distribuciju na Srednjem zapadu Sjedinjenih Država.

Osim toga, cargo-partner ima sopstvena skladišta na obe lokacije i tako može ponuditi fleksibilna rešenja sa isporukom od vrata do vrata. Takva usluga je pogodna za generalne terete svih vrsta, a sa svojom razgranatom mrežom kompanija može ponuditi sveobuhvatne carinske i usluge isporuke do krajnje destinacije.

cargo-partner je prepoznao potražnju kupaca za transportima koji su veoma kritični u pogledu vremena isporuke i obezbeđuje trenutnu dostupnost, kao i najbrže moguće vreme odgovora, objašnjava CEO kompanije cargo-partner Stefan Krauter.

Dodatne čarter veze između Azije i Evrope

cargo-partner već pruža redovne kargo čarter letove od Hong Konga do Budimpešte od proleća 2020. sa tri polaska nedeljno, kao i letove dva puta nedeljno od Budimpešte do Džengdžoua i nazad. Pored toga, deo ovog programa su nedeljni letovi iz Frankfurta za Džengdžou i od Džengdžoua za Keln. Ove čarter usluge su uspostavljene kao dugoročni program, da bi se obezbedio kontinuitet.

Copyright: Lati Salem Antonov

Pored toga, cargo-partner od proleća nudi novu uslugu zbirnog prevoza sa nedeljnim polascima iz Hanoja i Ho Ši Mina za Minhen, Frankfurt i Beč. Ovo rešenje od vrata do vrata uključuje preuzimanje sa bilo koje lokacije u Vijetnamu i dostavu do konačnog odredišta u Evropi.

Čarter Antonov-124 izaziva pometnju u Lincu

Nedavno je hitan zahtev za transportom kupca iz modne industrije, izazvao redak prizor na aerodromu u Lincu. Tim cargo-partnera u Lincu, zajedno sa svojim kolegama u Vijetnamu, organizovao je vremenski kritičan transport od Hanoja do Linca, iznajmivši Antonov An-124.

Teret se sastojao od robe težine preko 92.000 kg i ukupne zapremine od 550 m3. Narudžbina je uključivala preuzimanje na dve lokacije u Vijetnamu, pripremu za transport na 287 paleta, kompletno carinjenje i naknadnu distribuciju robe u Zapadnoj Evropi, uz upotrebu ukupno dvanaest kamiona.

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu evra u 2020. godini i trenutno zapošljava više od 3.600 ljudi širom sveta.

Foto: copyright Lati Salem Antonov