DHL Express uložio 110 miliona evra u novo logističko čvorište u Italiji

DHL Express otvorio je novi logistički hub na aerodromu Malpensa u Italiji, u blizini Milana. Kompanija je u ovaj centar uložila 110 miliona evra, a kako najavljuju, u tom čvorištu biće moguće opslužiti 30 letova dnevno, uz obradu skoro 38.000 pošiljki na sat. 

Novi projekat predstavlja trećinu ukupnih investicija DHL Express-a u Italiji, čime ova lokacija postaje 4. najveće evropsko središte te kompanije u Evropi – nakon Lajpciga, Brisela i Istočnog Midlandsa.

– Malpensa Hub je jedan od vodećih stubova naše strategije jačanja u Italiji, u kojoj imamo ambiciozan investicioni plan od preko 350 miliona evra, sa ciljem da budemo partner italijanskog izvoza u svet – kaže generalni direktor DHL Express Italija Nazzarena Franco.

– Uprkos pandemiji, naše poslovanje nikada nije stalo i uvek smo se trudili da izađemo u susret kompanijama podržavajući njihove napore, posebno na stranim tržištima. Trećina italijanskog izvoza odvija se iz Lombardije, zahvaljujući dinamičnom preduzetničkom sistemu i visoko inovativnim lancima snabdevanja u industrijama kao što su tekstilna, IT, avio, automobilska… Novim čvorištem želimo da doprinesemo rastu italijanskog izvoza.

Putem novog centra, biće moguć transport ekspresnih pošiljki iz Italije, preko nacionalnih aerodroma Ankona, Piza, Napulj, kao i do i iz Evrope tranzitom u Lajpcig, Brisel, Pariz, Barselonu, Vitoriju, London, Istočni Midlands, Keln, Zagreb, Atinu, Budimpeštu i Solun. Osim toga, pošiljke se mogu transportovati i van Evrope – u Bahrein, Seul i Sinsinati.

U Malpensi je zaposleno 900 ljudi, a tokom sezonskih pikova, očekuje se da bi taj broj mogao da se poveća za dodatnih 10%.

Novi centar izgrađen je u potpunosti u skladu sa najnovijim smernicama strategije GoGreen Deutsche Post DHL Group za nove objekte, a ovde su, pod jednim krovom, integrisani svi DHL Express procesi (upravljanje avio-linijama i centar za preuzimanje i last-mile-delivery).

Izvor/foto: dhl.com