DHL Srbija: Avio kargo transport se i dalje nesmetano obavlja

Aerodrom Nikola Tesla  19. marta je zatvoren za međunarodni saobraćaj, s tim što beogradska vazdušna luka ostajе OTVORENA za svе humanitarnе lеtovе i kargo saobraćaj, a vazdušni prostor Srbijе ostajе otvorеn za svе prеlеtе.

Tim povodom oglasio se i DHL Srbija, koja navodi da ih klijenti neprekidno zovu, kako bi utvrdili tačnost te informacije.

– Iako je u samoj vesti spomenuto da je kargo saobraćaj izuzet od pomenute obustave, informacija je selektivno primljena od mnogih čitalaca. Veliki je broj pravnih subjekata u Srbiji, čije poslovanje obuhvata uvoz i izvoz pošiljki i robe, koji zbog otežanih okolnosti u međunarodnom drumskom saobraćaju, traže rešenja u međunarodnom avio kargo transportu – navela je kompanija.

Kako navode, „međunarodni avio kargo saobraćaj sa aerodroma Nikola Tesla i dalje nesmetano obavlja“. DHL kargo avion Boing 737 400, na redovnoj liniji, nastavlja da saobraća svakog radnog dana.

DHL navodi i da kao kompanija koja posluje globalno, scenariji rizika od epidemija i pandemije su sastavni deo kontinuiranog planiranja rizika. Shodno tome, poslovanje DPDHL Grupe, od prvih informacija o bolesti pa do proglašenja pandemije, kontinuirano je prilagođeno za ublažavanje potencijalnih uticaja na poslovanje i kvalitet pružene usluge.