Direktan let Beograd-Peking od 2018. godine

Kineski avioprevoznik „Hainan Airlines“ će od 2018. godine najverovatnije otvoriti direktnu liniju Beograd–Peking. Ovo je, kako saznaje Politika, dogovoreno prilikom poslednje posete delegacije ove kompanije Srbiji. Dok se to ne desi, glavne gradove Srbije i Kine povezivaće od 15. septembra letovi preko Praga.

Srbija već neko vreme iščekuje direktnu vezu sa kineskom prestonicom. Let preko Praga bi trebalo da bude prelazno rešenje. Ova kompanija, trenutno, do češkog glavnog grada leti nešto više od 10 sati. Putnici za Beograd će leteti još nešto manje od dva sata.

Kompanija HNA Group, kojoj pripada „Hainan Airlines“, jedna je od članica kinsekog konzorcijuma koji je ušao u najužu trku za koncesiono upravljanje Aerodromom Nikola Tesla.

„Hainan Airlines“ posluje 23 godine i dosad je upisao više od pet miliona sati leta. Triput je svrstan u deset najbezbednijih aviokompanija na svetu po oceni JACDEC. U floti ima pre svega boing 737, boing 787 i arbas 330. Poseduje 162 letelice za prevoz putnika i tereta.