Fokus kompanije „Etihad Cargo“ na industriju smrznutih proizvoda

„Etihad Cargo“  je na svoju listu proizvoda dodao FreshForward uslugu, pružajući podršku industriji smrznutih proizvoda zaduženoj za uvoz kvarljive robe u UAE.

Nova usluga osigurava da se proizvodi kao što su sveže voće, povrće, mlečni proizvodi, riba, meso i cveće neometano kreću kroz globalnu mrežu „Etihad Cargo“ sve do krajnje destinacije. Konkretnije, u čvorišnom centru u Abu Dabiju prioritetno se prevozi kvarljivi teret izaviona u lokalni centar, a potom i u kamione kojima se roba šalje direktno do kupaca bilo gde u UAE.

„Etihad Cargo“ je prevezao preko 90.000 tona kvarljiverobe za poslednjih 12 meseci. Voće i povrće činilo je više od 37% ukupne količine, dok je u ostalim kategorijama prevezao meso (15.000 tona), cveće (19.000 tona) i ribu (8.000 tona).

Flota od 109 uskotrupnih, širokotrupnih i teretnih Etihadovih aviona leti do više od 90 destinacija širom sveta i već je uređena za potrebe tereta sa kvarljivom robom, primenjujući najviši nivo kontrole kvaliteta.

„Etihad Cargo“ mreža povezuje UAE sa važnim izvoznim tržištima širom sveta, a takođe obezbeđuje i besprekoran transfer u Abu Dabi globalne industrije smrznutih proizvoda među kojima je cveće iz Južne Amerike, mango iz Indije i jagnjetina iz Australije, kao nekih od ključnih proizvoda među njima.

Korisnici će nastaviti da uživaju prednosti postojećih mogućnosti „Etihad Cargo“ lociranja, prilagodljive kontrole temperature u teretnim i putničkim avionima, skladištenja smrznutih proizvoda u čvorišnim centrima, pakovanja suvog leda, termo ćebadi i hladnih transportnih kontejnera, što je svega nekoliko elemenata dostupnih pod novom brendiranom uslugom.

FreshForward je poslednja u nizu usluga u revidiranoj komercijalnoj ponudi kompanije „Etihad Cargo“ koja se odnosi na segment premijum proizvoda. Nedavno pokretanje novih usluga kao što su FlightValet (automobili), FlyCulture (umetnost i muzika) i sada FreshForward (smrznuti proizvodi), osmišljenoje da zadovolji osobenosti ovih industrija.