Još jedna avio linija Kina – Srbija do kraja godine

China Southern Airlines, jedan od najvećih svetskih avio-prevoznika, planira da započne letove između svog centra u Guangdžouu na jugu Kine (Guangzhou) i Beograda do kraja ove godine, prenosi portal ExYu Aviation.

Kako navode, ovo saopštenje je objavljeno tokom Konferencije o visokokvalitetnom razvoju Guangzhou Aviation Hub. Kako je saopštio Aerodrom Guangdžou, China Southern Airlines će održavati dva leta nedeljno između kineskog mega-grada i Beograda, dok će Air Serbia započeti sa jednim letom nedeljno između ova dva grada. Prema navodima predstavnika kineskog aerodroma, oba prevoznika će započeti sa letovima do kraja godine. Air Serbia i China Southern Airlines su održali razgovore ove nedelje u Guangdžou, a srpski avio-prevoznik je takođe učestvovao na pomenutoj konferenciji.

China Southern Airlines, osnovan 1988. godine, najveći je avio-prevoznik u zemlji. Sa sedištem u Guangdžouu, upravlja razgranatom mrežom domaćih i međunarodnih ruta. Može se pohvaliti modernom flotom sa više od 650 aviona, što ga čini jednim od najvećih prevoznika u Aziji i svetu. Povezuje glavna globalna odredišta širom Azije, Evrope, Severne Amerike, Australije i Novog Zelanda, sa mrežom od više od 250 destinacija.

  • PROČITAJTE I:

Koje su prednosti avio-kargo transporta iz Kine u Evropu, i koja vrsta robe se na ovaj način može otpremiti?

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.