Lufthansa Cargo po prvi put organizuje kargo-letove iz Minhena

Kompanija Lufthansa Cargo širi svoje operacije tržištu južne Nemačke, lansiranjem novog servisa iz Minhena od 6. jula ove godine.

Teretni avion A321 će, kako kompanija navodi u svom saopštenju, povezivati Minhen sa aerodromom u Istanbulu dva puta nedeljno, dopunjujući postojeću mrežu kapaciteta u putničkim avionima. Letovi će biti realizovani svake subote i nedelje, pod brojevima LH8350 / LH8351 i LH8346 / LH8347. Klijenti kompanije Lufthansa Cargo mogu odmah da rezervišu svoje pošiljke na ovoj novoj ruti.

– Radujemo se što možemo da ponudimo našim klijentima ovu novu uslugu, koja čini našu globalnu mrežu još privlačnijom. Posebno za naše južnonemačke klijente, Minhen pruža idealne uslove za brz i pouzdan avio transport tereta, što na kraju omogućava globalno poslovanje sa još jednog važnog evropskog aerodroma. Pokretanjem kargo-operacija iz Minhena, postavljamo temelje za još bolje usklađivanje naše mreže sa potrebama klijenata u budućnosti, kao i dalje fleksibilno upravljanje – objašnjava Ashwin Bhat, generalni direktor Lufthansa Cargo.

Novi letovi kompanije Lufthansa Cargo do Istanbula su dobra vest i za bavarsku izvozno orijentisanu industriju i za sam minhenski aerodrom, kaže Jost Lammers, generalni direktor kompanije Flughafen Munchen GmbH, koja upravlja ovim čvorištem.

– Izuzetno visoke stope rasta ove godine jasno pokazuju da je ovaj arodrom sve važniji kao ključni centar za teretni transport. Angažman kompanije Lufthansa Cargo dodatno će ojačati atraktivnost Minhena kao destinacije za teretni avio saobraćaj – rekao je Lammers.

Lufthansa Cargo upravlja svojim čvorištem u Minhenu na ukupnoj površini od 38.000 m2. Između ostalog, u prostorije je integrisana najsavremenija CEIV sertifikovana Pharma Hub MUC, u kojoj se farmaceutski proizvodi osetljivi na temperaturu mogu čuvati, te se njima može rukovati pod optimalnim uslovima.

Dosada su se proizvodi iz bavarske prestonice do destinacija širom sveta uglavnom transportovali putničkim avionima Lufthansa, Brussels Airlines, Discover Airlines, Austrian Airlines i SunExpress.

Sa prihodom od 3 milijarde evra i ostvarenih 7,5 milijardi tonskih kilometara u 2023. godini, Lufthansa Cargo je jedna od vodećih avio kargo kompamnija u svetu. Na globalnom niovu, zapošljavaju oko 4.150 ljudi.

Foto: Lufthansa Cargo

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.