Maersk pokrenuo avio-kargo servis – Prvi čarter za proizvođača guma na relaciji Tajland-Japan

Najveći brodski prevoznik na svetu – kompanija Maersk, transportovao je 11. oktobra čarter letom teret za velikog proizvođača guma sa Tajlanda u Japan. Ova operacija označila je uspešno proširenje portfolija kompanije i na avio-prevoz tereta.

Kako je saopšteno, projekat predstavlja početak „konkretnog razvoja“, nakon što je Maersk početkom meseca integrisao Damco’s Air usluge u svoj portfolio. Odluka je podstaknuta hitnim zahtevom za otpremu robe, koji je stigao od jednog od važnih Maersk-ovih klijenata.

– Izuzetno sam ponosan na naš tim koji je omogućio avio-servis za jednog od naših ključnih klijenata, kojem je hitno bilo potrebno tailor-made rešenje kako bi ispunio očekivanja svojih kupaca. Maersk tim je danonoćno radio kako sa klijentom, kao i sa našim pružaocem usluga, kako bi osigurao efikasno i ekonomično rešenje. Pošiljka je isporučena na vreme i bez ikakvih poteškoća – rekao je Rupesh Jain, generalni direktor kompanije Maersk za Tajland, Maleziju i Singapur.

Hean Chun Goh, direktor za auto, elektroniku i tehnologiju u Maersk Tajland, Malezija i Singapur, naveo je da Maersk ima 11 čartera za klijenta čije ime kompanija zasad nije saopštila.

– Izuzetno je zadovoljstvo omogućiti kompletno integrisano rešenje za naše kupce. Sa 11 čarter-letova, uspećemo da očuvamo lanac snabdevanja ovog klijenta netaknutim! Novim uslugama u potpunosti smo zaokružili ponudu za svoje kupce – navodi se u saopštenju. 

Maersk navodi da će kombinovanjem brzine avio-transporta sa uštedom koja se ostvaruje kroz druge vidove saobraćaja, kupcima dati šansu da smanje zalihe i poboljšaju svoju ponudu.

Vest o novinama u avio-transportu stiže nedugo nakon odluke Maersk-a da pokrene mnogobrojne železničke špediterske usluge između Evrope i Azije, uključujući blok vozove iz Roterdama i Tbilisija za Ksi’an u Kini, podseća trans.info.

Foto: maersk.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.