Prvi kontigent Pfizer vakcina stigao na beogradski aerodrom! (FOTO, VIDEO)

U Srbiju je stigao prvi kontingent Pfizer vakcine – ukupno 4.800 komada. Vakcine su na beogradski aerodrom dopremljene specijalnim avionom, u posebnim kontejnerima.

Agencija za lekove i mediinska sredstva Srbije pre četiri dana (18. decembra) dala je saglasnost za uvoz Pfizer vakcine.

Prema ranijim najavama, prve doze vakcine namenjene su najpre korisnicima staračkih domova. Kako prenosi Tanjug, danas se očekuje usvajanje operativnog plana imunizacije.

Agencija Tanjug objavila je na svom Youtube kanalu snimak aviona u kom se nalazi pošiljka vakcina i primopredaju tereta na Aerodromu Nikola Tesla.

 

Vakcinacija Pfizer cepivom počela je u Velikoj Britaniji, 8. decembra, kada je Britanka (96) primila prvu dozu, a vakcinacija je započela i u SAD, Izraelu…

Evropsko regulatorno telo EMA juče je preporučilo vakcinu protiv virusa COVID-19 farmaceutskih kompanija Pfizer i BioNTech. Distribucija prve vakcine protiv korona virusa među zemljama članicama Unije bi trebalo da počne istovremeno od 26. decembra, a vakcinacije već dan kasnije.

Foto: Vlada Republike Srbije (srbija.gov.rs)