Putnički avioni za kargo letove – Air Serbia razmatra pretvaranje ATR letelica u teretnjake

Aviokompanija Air Serbia razmatra proširenje svoje ATR flote, nakon što završi zamenu starijih verzija turboelisnika novijim modelima. Osim toga, prevoznik trenutno analizira i mogućnost pretvaranja tri svoja ATR72-200 u teretne letelice, piše exyuaviation.com.

Govoreći za ch-aviation, na samitu IATA AGM u Dohi, generalni direktor kompanije Jiri Marek naveo je da je optimalna veličina flote ATR72 deset letelica, “jer tada možete početi da ostvarujete koristi od određene ekonomije obima“.

Air Serbia trenutno ima dva ATR72-600, isporučena ranije ove godine, jedan ATR72-500 i tri ATR72-200, iako su samo dva u funkciji.

Kako piše ExYuaviation, kompanija će u narednim nedeljama preuzeti treći ATR72-600 (koji će zameniti jedini preostali ATR72-500). Još dva iz serije -600 pridružiće se floti do kraja godine, međutim, sve veća potražnja za malim avionima za regionalni prevoz, kao rezultat rastućih cena goriva – postaje problem. Kompanija traži zakupodavca za još dve letelice serije -600, od kojih bi se jedna pridružila floti u septembru ili oktobru, a druga krajem godine – u novembru ili decembru. Kada stignu svi avioni u verziji -600, Air Serbia će postepeno izbaciti ATR72-200, koji su sada stari preko trideset godina.

Pošto srpski prevoznik poseduje tri turbo-elisne letelice serije -200, Marek je napomenuo da kompanija proučava mogućnost ulaska na tržište teretnih vazduhoplova i korišćenja putničkih aviona za kargo letove.

– Razmatramo tu opciju – izjavio je generalni direktor kompanije Air Serbia.

Teretni-putnički avioni se žurno stavljaju u promet zbog globalnog nedostatka kapaciteta, a ovaj segment se pokazao kao veoma unosan za aviokompanije nakon izbijanja pandemije korona virusa širom sveta.

Marek je naveo da je Air Serbia generalno zainteresovana za dalje širenje u oblasti transporta tereta, ali da nedostatak namenskih teretnih aviona, kao i slotova za konverziju, predstavlja problem.

Kompanija je prošle godine prevezla rekordnu količinu tereta na dugoj liniji do Njujorka, koristeći kapacitet svog putničkog aviona A330-200. Štaviše, tokom protekle dve godine, koristila je svoje putničke avione za specijalne kargo-letove, prevozeći medicinsku opremu, vakcine i drugu farmaceutsku robu.

Izvor: Exyuaviation

Foto: airserbia.com