Redovni polasci i emergency desk na liniji Turska–Srbija za brže snabdevanje zaštitnom opremom

Kao odgovor na povećanu potražnju lične zaštitne opreme  (PPE – personal protective equipement), Turska je u sopstvenim fabrikama pokrenula proizvodnju i time osigurala raspoloživost zaliha za svoje, ali i za globalne potrebe. Trenutno je ova zemlja vodeći proizvođač  sredstava za dezinfekciju ruku, bolničkih kreveta, raznih maski i zaštitne odeće u Evropi, kao i među vodećima u svetu.

Globalna kriza covid-19 uzrokovala je prekid lanca snadbevanja i smanjene transportne kapacitete koji su doveli do potrebe za fleksibilnim transportnim rešenjima.

U celom procesu od narudžbine, proizvodnje, pa do otpreme, porasla je potreba za prevozom hitnih pošiljki. To su pošiljke sa kritičnim vremenom dostave koje treba otpremiti i dostaviti na odredište u što kraćem roku. U avio-prevozu robe takve pošiljke zovemo emergency cargo.

Za potrebe kupaca, cargo-partner Istanbul otvorio je emergency desk, dostupan 24/7 na emergency.tr@cargo-partner.com. Novootvoreno odeljenje nudi niz specijalizovanih usluga za hitne prevoze, uključujući celovite i parcijalne čartere, hitna preuzimanja i dostave, on-board-courier usluge i usluge prioritetnog carinjenja.

cargo-partner je u Turskoj otvorio predstavništvo 2018. godine, a trenutno ima kancelarije u Istanbulu, Bursi, Izmiru, Gaziantepu i Mersinu. Turski tim specijalizovan je za logistiku u automobilskoj industriji i prevoz robe sa temperaturnim režimom, kao što su riba i sveže voće, zdravstvena zaštita (PPE) i, naravno, tekstil.

– Prepoznavši potrebe kupaca za avio i multimodalnim transportom robe između srpskog i turskog tržišta, cargo-partner je u Beogradu ostvario saradnju sa velikim brojem avio-prevoznika, pokrivajući kompletnu teritoriju Turske, kako direktnim letovima tako i konekcijama preko lokalnih turskih aerodroma. Imamo mogućnost prevoza pošiljaka koje su van gabarita na direktnom letu za Istanbul – izjavio je Nebojša Đekić, direktor prodaje i razvoja, cargo-partner d.o.o. Srbija.

U saradnji sa našim turskim timom, kreiramo sveobuhvatna logistička rešenja za transport svih vrsta tereta, uključujući opasnu robu – DG (dangerous goods) i robu na temperaturnom režimu. Na raspolaganju su 24/7 za sve upite i podršku oko organizacije transporta robe. Klijentima je osigurana brza komunikacija i preuzimanje robe na aerodromima, kao i mogućnost dostave na adresu. Takođe, nudimo mogućnost pakovanja pošiljaka za avio transport, navodi Đekić.

Kompanija cargo-partner je u Srbiji tokom aprila organizovala šest kompletnih čarter letova sa više od 35 miliona zaštitnih maski iz raznih delova Kine direktno do Beograda. Kako bi omogućila ovaj transport, ova kompanija je sarađivala sa prevoznicima koji su preuredili nekoliko putničkih aviona u avione za prevoz tereta uklanjanjem sedišta, pa čak i vezivanjem tereta za putnička sedišta.

cargo-partner Srbija je, usled zahteva klijenata za drumskim transportom između turskog i srpskog tržišta, od početka 2020. godine uveo direktnu zbirnu liniju na relaciji Istanbul–Beograd, više puta nedeljno, koja je pokrivena velikim brojem vozila sa redovnim polascima.

Višedecenijsko iskustvo koje kompanija poseduje u oblasti logistike i avionskog, pomorskog, drumskog i železničkog transporta i skladištenja bilo je ključno pri pronalaženju optimalnih rešenja u ovim specifičnim okolnostima.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.