Vinci ulaže 730 mil EUR u Aerodrom Nikola Tesla

Francuska kompanija Vinci Airports obeležila je 13. februara početak svog poslovanja u Srbiji, kao i početak koncesije nad Aerodromom Nikola Tesla, kojim će upravljati narednih 25 godina.

Predsednik kompanije Vinci Airports Nikola Notbar (Nicolas Notebaert), podsetio je da su koncesija i sam rad počeli još u decembru, ali da ovakav projekat zahteva poseban dan samo za proslavu.

Notbar je najavio investicioni plan u iznosu od više od 730 mil EUR koji će tokom trajanja koncesije biti uloženi u unapređenje i modernizovanje aerodroma, sa ciljem da se broj od pet miliona putnika usluženih svake godine podigne na 15 miliona, do kraja koncesije.

Razvićemo saobraćaj, ali ćemo to uraditi na osmišljen i održiv način. Vinci Airports će svojom posvećenošću održivosti omogućiti da Aerodrom Nikola Tesla postane kompanija za primer u pogledu društvene odgovornosti kroz razvoj i jačanje sigurnosnih i bezbednosnih standarda, i tako što će aerodrom postati evropski primer u oblasti zaštite životne sredine – rekao je on.

Notbar je rekao da Srbija ima mnogo da ponudi i da će oni ispuniti svoj deo zadatka da ostatak sveta to vidi.

– Radićemo na tome da aerodrom bude najbolji pokazaltelj buduće Srbije, kako bi se ubrzao njen ulazak na međunarodna tržišta. Da bismo ostvarili ovu ambicioznu viziju uključićemo beogradski aerodrom u jedinstvenu mrežu Vinci koja spaja 45 aerodroma u 12 zemalja na tri kontinenta. Zbog toga je koncesija pozitivan alarm za razvoj aerodroma – objasnio je Notbar.

Dok je simbolično predavala ključeve Aerodroma, Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, izjavila je da ovaj projekat ima strateški značaj za dalji razvoj Srbije.

– Ovo je prva koncesija u istoriji naše zemlje, a Vinci je partner koji će svojim znanjem, iskustvom, referencama i resursima unaprediti poslovanje našeg aerodroma – istakla je Brnabić.

 

Podeli na društvenim mrežama: