Digitalna transformacija u logistici i upravljanju lancem snabdevanja – Ne propustite “TRANSLOG Connect Congress 2017” u Budimpešti

Najvažniji  B2B događaj Centralne i Istočne Evrope u oblasti logistike i upravljanja lancem snabdevanja, TRANSLOG Connect Congress 2017, biće inspirisan futurističkom prezentacijom profesora Sebastiana Kummera, koji je na čelu Instituta za transport i logistiku na Bečkom univerzitetu za ekonomiju.

TRANSLOG Connect Congress već sedam godina kreira i jača međunarodne poslovne odnose, a ove godine forum će ponovo biti organizovan u Budimpešti i to 22. i 23. novembra. Pored važne teme Industrij 4.0, na programu konferencije naći će se i digitalna transformacija koja je od suštinskog značaja za kompanije.

Na osnovu prošlogodišnjih povratnih informacija, prezentacije povezane sa digitalizacijom, automatizacijom i orijentisanosti ka klijentima će biti zastupljene, ali će biti reči i o nedostatku  radne snage, kao i Big Data.

Danas je Big Data tema u fokusu, što nije iznenađenje. Tehnološke inovacije brzo napreduju, a pojavljuju se ogromne količine podataka, što stvara novu dimenziju mogućnosti za organizacije. Međutim, ovakva preopterećenost podacima mora biti analizirana na ispravan način kako bi se ostvarila značajna vrednost za poslovanje.

Tokom dva dana, na konferenciji TRANSLOG Connect,  priznati stručnjaci u upravljanju lancem snabdevanja i donosioci odluka u oblasti logistike predstaviće nekoliko studija slučaja. Učesnici kongresa će imati priliku da slušaju Joao Monteiro, generalnog direktora „Log Index AG“, ćerke firme kompanije „Kuehne + Nagel“, koji  će pokazati najnoviju, samorazvijenu platformu kompanije koja daje procene za ključne ekonomske činjenice. Njegova prezentacija će razjasniti kako izvlačenje i obrada velikih količina podataka iz transporta robe pomaže u nadgledanju operacija i predviđanju budućnosti. Ovaj veoma inovativan proizvod pokrenut je za organizacije koje bi želele postati konkurentnije na tržištu koristeći velike podatke, automatizaciju i prediktivnu analitiku.

Navedene teme će biti razmatrane i iz perspektive nekoliko drugih međunarodnih stručnjaka. Među ovogodišnjim govornicima su i šef globalnog skladištenja i izgradnje kapaciteta kompanije „Daimler AG“ Stefan Putzlocher, potpredsednik za ljudske resurse iz „MOL Grupe“ Zdravka Demeter Bubalo, kao i menadžer distribucije za Severoistočnu Evropu u kompaniji „Beiersdorf“ Evrope Michał Navorski.

TRANSLOG Connect nije samo najuticajniji regionalni kongres za rukovodioce lanca snabdevanja, već i suštinski događaj za Centralnu i Istočnu Evropu u smislu logističkih trendova i poslovnih odnosa. Donosioci odluka iz više od 30 zemalja svake godine prisustvuju sastancima jedan na jedan sa predstavnicima vodećih logističkih organizacija kao što su „SSI Schäfer„,“C.H. Robinson„, „Kuehne + Nagel„, „Ekol Logistics„, „VMT Ecopack„, „Priority Freight„, „Honeywell“ i mnogi drugi.