EDUKACIJA: Saznajte kako se donose odluke o investiranju u inovativne projekte preduzeća

Fond za inovacionu delatnost pozivao je studente završnih godina osnovnih studija i studente master studija da se prijave za prisustvovanje u finalnoj fazi procesa izbora inovativnih projekata za finansiranje. Odabrani studenti će dobiti priliku da se upoznaju sa radom Fonda za inovacionu delatnost i da prisustvuju prezentacijama projekata koji su uvršteni u uži izbor, kao i diskusijama članova nezavisne Ekspertske komisije koja donosi konačnu odluku o finansiranju. Tokom intenzivnih sastanaka, studenti će imati prilike da se upoznaju sa procesima odlučivanja, načinom rada investicionih panela, kao i načinom donošenja odluka o finansiranju, odnosno o ulaganju u visokorizične poduhvate.

Ovo je idealna prilika za studente koji imaju ambicije da se u svojoj karijeri bave finansijskim ulaganjem, poručuju iz Fonda.

Odabrane studente očekuje:

  • Upoznavanje sa radom Fonda za inovacionu delatnost (poludnevna prezentacija);
  • Intenzivni sastanci u trajanju od 5-10 radnih dana (planirano za sredinu novembra 2020. godine), koji podrazumevaju prisustvo prezentacijama projekata (pitch) i sastancima i diskusijama Ekspertske komisije (u skladu sa trenutnom situacijom i vanrednim merama na snazi, prezentacije i sastanci mogu biti održani putem online aplikacije).

Radni jezik je engleski.

Potrebno je da studenti koji žele da se prijave: 

  • Pokažu visoku motivisanost za sticanje znanja i praktičnog iskustva;
  • Budu studenti poslednje godine osnovnih akademskih studija, studenti master ili doktorskih studija;
  • Imaju prosek ocena 8.0 ili više (na programu koji trenutno pohađa, odnosno na prethodnom nivou studiranja za studente prve godine master ili doktorskih studija);
  • Imaju odlično znanje engleskog jezika.

Dokumentacija za prijavu:

  • Biografija (neophodno je da sadrži i godinu upisa studijskog programa, godinu programa koju kandidat u trenutku prijave pohađa i prosečnu ocenu na tom programu, odnosno na prethodnom nivou studiranja za studente prve godine master ili prve godine doktorskih studija);
  • Motivaciono pismo.

U razmatranje će biti uzete prijave koje sadrže sve navedeno.

Zainteresovani treba da pošalju prijave na adresu: lenka.zilic@inovacionifond.rs i (cc) milica.bulatovic@inovacionifond.rs.

Rok za dostavljanje prijava je 21. oktobar 2020. godine. Najbolje ocenjeni kandidati na osnovu dostavljene dokumentacije biće pozvani na intervju.

Tokom intervjua od kandidata se može tražiti da pokaže i:

  • Poznavanje osnovnih pojmova u vezi sa investiranjem, upravljanjem rizicima i startap kompanijama;
  • Znanje engleskog jezika.

Nakon obavljenih intervjua, kandidati će biti obavešteni o konačnoj odluci. Jedinstvenu priliku za sticenje iskustva u ovoj oblasti imaće do 2 kandidata.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu lenka.zilic@inovacionifond.rs ili putem telefona na: 011/6555-696.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.