Fleksibilnost i evolucija lanaca snabdevanja – Ne propustite TRANSLOG Connect Congress 2021 u Budimpešti!

Vodeći regionalni logistički poslovni skup u Centralnoj i Istočnoj Evropi, TRANSLOG Connect Congress, 23. i 24. novembra otvara po deseti put vrata svojoj publici.

Nakon jednogodišnje pauze, logistički stručnjaci iz Centralne i Istočne Evrope pripremaju se za željno očekivani nastavak poslovnih sastanaka na poznatom logističkom kongresu u Budimpešti. Benefiti od novih informacija i rešenja su mnogobrojne, budući da bi jedna ili dve prave promene – kroz prilagođavanje logističkih operacija, mogle da dovedu do značajnog povećanja efikasnosti lanca snabdevanja i povećaju uspeh i profitabilnost organizacije.

Tokom poslednjih meseci, u mnogim oblastima poslovnog sveta fokus je stavljen na savladavanje veštine pripremljenosti na sve moguće scenarije i okolnosti, čak i na one koje su najmanje verovatne.

Iz tog razloga, fleksibilnost, sposobnost prilagođavanja na iznenadne promene i povremene nedostatke ili smetnje, takođe su bili prioritet u sektoru logistike i lanca snabdevanja.

Sa jedne strane, ovo je predstavljalo ogromnan izazov, međutim, s druge strane, stvorilo je nove poslovne mogućnosti i potencijal za budući rast onima koji su bili u stanju da se uhvate u koštac sa ovim problemima.

U skladu sa tim, nimalo ne iznenađuje što se nekoliko prezentacija i studija slučaja bave ovom temom. Ovo su neki od primera:

Glokalizacija lanaca snabdevanja – Kako efikasno i paralelno upravljati globalnim i lokalnim lancima snabdevanja i kakav je uticaj takvog upravljanja – prof. Sebastian Kummer, šef Instituta za transport i logistiku na Bečkom univerzitetu za ekonomiju;
Kako uspešno dizajnirati i realizovati inovativne globalne mreže za Mercedes-Benz rezervne delove tokom vanrednih situacija – Stefan Putzlocher, šef globalnog skladištenja i planiranja objekata, globalnih usluga i delova, Mercedes-Benz;
Predviđanje nepredvidljivog – Kako je S&OP odigrao ključnu ulogu u hvatanju u koštac sa krizom izazvanom korona virusom – Konstantin Heppner, šef odeljenja za planiranje potražnje za Centralnu i Istočnu Evropu, Beiersdorf;
• Kako zajedno prebroditi teška vremena – Značaj upravljanja odnosima sa dobavljačima (SRM) u logistici – Niclas Bastian, menadžer logističkog klastera BA, BG, CZ, HR, HU, PL, RO, RS, SI, SK, Henkel;
• Spremite se za budućnost – Kako agilni lanci snabdevanja omogućavaju agilne poslovne odluke, Lana Herceg Gojević, šefica nabavke i upravljanja zalihama, Atlantic Grupa;
• Šta bi lideri lanaca snabdevanja mogli da učine kako bi optimizovali angažovanje zaposlenih? Važnost vođstva tokom zatvaranja tržišta, pronalaženje pravog pristupa za sve uzraste, posebno u periodu rada od kuće, značaj ljudi i poverenja – Gökhan Çakmak – direktor kategorije globalne logistike, Vesuvius; Lana Herceg Gojević, šefica nabavke i upravljanja zalihama, Atlantic Grupa; Bart Stegeman, izvršni direktor, Skaza.

Kongres obuhvata i različite dodatne aktivnosti, među kojima su posete fabrika. Zwack Unicum dočekaće goste u svom objektu u Budimpešti.

Sve dodatne informacije možete pogledati na www.translogconnect.eu

Portal PlutonLogistics je i ove godine medijski partner događaja.

(Foto: TRANSLOG Connect 2019)