(FOTO) Sajam transport logistic Minhen oborio rekorde: Ovo su vodeće teme

Minhen je od 3. do 7. juna bio domaćin najvećeg logističkog sajma u svetu, a ostvareni su novi rekordi. Sajam transport logistic okupio je 10% više izlagača, 5% više posetilaca, a popunjena je još jedna dodatna dvorana.  Glavne teme sajma bile su: nedostatak vozača, Put svile, veštačka  inteligencija, trgovinski rat između SAD i Kine…

– Na sajmu je bilo 2.374 izlagača, što je povećanje od 10%, i oko 64.000 posetilaca, što je povećanje od 5%. Sajam je „porastao“ za jednu halu, a izlagači su popunili ukupno deset. Uočili  smo snažan rast iz Kine, gde se broj izlagača gotovo udvostručio za 30 novih na 64. Kineske kompanije sve više traže partnere za saradnju u Evropi kao deo inicijative Novi put svile – izjavio je Stefan Rummel, direktor Messe Munchen.

Sajam u brojkama

Na transport logistic 2019. bilo je prisutno 2.374 izlagača iz 63 zemlje, što je povećanje od 10% (2017: 2.162). Prisustvovalo je oko 64.000 posetilaca iz 125 zemalja, što je povećanje od 5% (2017 .: 60.726). Oko 30.000 posetilaca je došlo iz inostranstva. Izložba je obuhvatila deset hala i otvoreni prostor ukupne površine 125.000 m2. Prvih deset zemalja izlagača nakon Nemačke bile su: Holandija, Italija, Belgija, Francuska, Poljska, Kina, Austrija, Španija, Velika Britanija i Češka Republika.

Novi izlagači su bili Fercam, Neutral Air Cargo, Hong Kong COSCO Shipping Lines, China Asia Shipping i Yuxinou Logistics. DHL se vratio kao izlagač. Bilo je dvadeset pet međunarodnih zajedničkih paviljona, uključujući Šri Lanku, Rumuniju, Litvaniju, Poljsku i Tursku…

Kompanije iz Srbije

I ovogodišnji sajam nije prošao bez kompanija iz Srbije. Izlagali su: Standard Logistic, Euroccoper, Milšped Group, Pannon Rail, PANŠPED, Premium Cargo i  Transfera.

Foto: Messe München