Konferencija Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona 22. marta u Beogradu

Peta biznis konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2018” biće održana 22. marta 2018. u Sava centru u Beogradu sa ciljem identifikacije problema i sagledavanju daljeg ekonomskog prosperiteta kroz ključne promene na tržištu transporta, infrastrukture i logistike Dunavskog regiona i JIE, najavio je organizator.

Konferencija TIL 2018 u fokus stavlja poslovni interes učesnika, koji će u toku jednog dana kroz nekoliko paralelnih celina (plenarni i izložbeni deo, B2B sastanci, okrugli sto) imati priliku da u cilju poboljšanja uslova poslovanja, a u skladu sa prioritetnim interesima privrede, privrednika i struke, svojim znanjem i praktičnim iskustvom podstaknu nove inicijative i poslovne prilike, postave smernice za unapređenje tržišta kroz umrežavanje, usklađivanje posebnih i zajedničkih interesa.

– Sa više od 400 učesnika,TIL je već tradicionalno najposećenija godišnja poslovna konferencija iz ove oblasti. Najveći broj učesnika čine donosioci odluka vodećih kompanija iz oblasti špedicije, logistike i drumskog, železničkog, avio i vodnog saobraćaja i donosioci odluka vodećih kompanija koje su korisnici usluga u ovoj oblasti, zatim visoki predstavnici relevantnih državnih institucija i strukovnih udruženja iz Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona, EU, Turske, Rusije, Kine… međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja, predstavnici finansijskih institucija i udruženja i osiguravajućih društava, predstavnici medija – navedeno je u saopštenju organizatora.

U tri panela biće reči o tri teme: “Podrška infrastrukturnim projektima zemalja Dunavskog regiona i JIE – Put ka integrisanom regionu”, “Logistika – trendovi, stepen razvoja, investicije i inovacije u zemljama Dunavskog regiona i JIE” i “Mobilnost i multimodalnost – lučki sistemi, drumski, železnički, vazdušni i vodni transport”.

Interaktivni panel „Granični prelazi – procedure i primeri dobre/loše prakse” će omogućiti predstavnicima Uprave granične policije i Uprave carina iz Republike Srbije i zemalja regiona JIE da vode otvorenu diskusiju i odgovaraju na pitanja učesnika konferencije TIL 2018 u okviru tema: “Trenutni status na drumskim i železničkim graničnim prelazima – problemi i preporuke” i “Bezbednosne procedure u transportu i uticaj migrantske krize na tokove putnika i robe u zemljama Dunavskog regiona i JIE”.

Program konferencije možete pročitati OVDE.

Kako je bilo prošle godine, pročitajte OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.