Logistički kongres WOF Summit 2022 okuplja profesionalce 4. i 5. maja u Beču

“Uronite u svet tereta”, poručuju organizatori B2B događaja WOF Summit koji će biti održan 4. i 5. maja u Beču. Ovaj logistički kongres čije će osnovne teme biti digitalizacija, e-trgovina i Green Deal, pružiće učesnicima mogućnost da steknu uvid u najnovije tržišne prilike u logistici, transportu i upravljanju lancem snabdevanja, da otkriju nova dostupna rešenja, kao i da se sastanu sa kolegama iz industrije.

Lanac snabdevanja i svet logistike neprestano se razvijaju, a nedavna globalna dešavanja dokazuju da industrija treba da se pripremi za nepredvidivo. Cene nafte i gasa vrtoglavo rastu, ostala roba ih pomno prati, inflacija je na vrhuncu, a troškovi transporta su naglo porasli. Ekonomski i ekološki aspekti sada idu ruku pod ruku, više nego ikada ranije. Kako inicijative Zelenog dogovora mogu ne samo da spasu planetu, već i da stvore sigurnost lanca snabdevanja i umanje pritisak na troškove? Prošlo je vreme “greenwashing”-a, danas se računaju samo rezultati!

Ukoliko se digitalizacija primeni na pametan način, ona može predstavljati još jednu konkurentsku prednost, ne samo za sektor e-trgovine koji je u procvatu, već za sve učesnike u lancu snabdevanja. Učesnici WOF Summit-a imaće priliku da se pridruže diskusiji sa vodećim stručnjacima iz industrije, o pragmatičnim rešenjima koja podržavaju poslovanje čak i u nepredvidivom globalnom okruženju.

Najbolji kadrovi su i dalje u fokusu 

Uprkos tehnološkom razvoju, logistika je i dalje posao fokusiran na ljude, a cela industrija se bori za najveće umove! Organizatori događaja udružili su se sa vrhunskim univerzitetima iz oblasti logistike i lanca snabdevanja u regionu Centralne i Istočne Evrope, želeći da saznaju kakve su vizije i očekivanja studenata.

– To je pravi način da se kreira mapa puta za liderstvo u logistici sutrašnjice – poručuju.

Umrežavanje 

Kako bi pružili više mogućnosti za umrežavanje, organizatori samita WOF pokrenuli su inovativni 1to1 Meeting Scheduler za sve učesnike. Sa svega nekoliko klikova, već dve nedelje pre događaja možete ugovoriti najznačajnije poslovne sastanke, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Logistički kongres obuhvata i večernji program WOF Connect & Charity, koji se ne odnosi samo na umrežavanje, već i na povezivanje biznisa sa dobrotvornim organizacijama, kako bi kompanije pomogle onima kojima je to najpotrebnije (50% prihoda od večernjih paketa će otići u Osterreichischen Krebshilfe, za pomoć obolelima od raka i njihovim porodicama).

– Bilo da se radi o drumskom, avio ili pomorskom transportu, skladištenju, intermodalnim rešenjima, e-trgovini, izazovima poslednje milje ili sveukupnim aspektima digitalizacije i zaštite životne sredine u lancu snabdevanja – sa vrhunskim govornicima i do 500 posetilaca, WOF Summit predstavlja pravu priliku da upoznate partnere koj će vam pomoći da ostvarite poslovni uspeh – navodi se u saopštenju.

Više detalja o kongresu WOF Summit 2022 pogledajte OVDE. Prijave i detalji o mogućnostima učestvovanja dostupni su OVDE. 

Događaj se održava u hotelu Marriott u Beču.