Predavanje o pametnim kontejnerskim terminalima otvara konferenciju LOGIC 2022

Efikasno korišćenje sistema pametnih terminala biće tema uvodnog predavanja koje će na konferenciji LOGIC 2022 održati Kap-Hwan Kim, profesor Ocean koledža na Univerzitetu Džeđiang (University Zhejiang) u Kini.

Peta međunarodna logistička konferencija LOGIC održaće se 26. i 27. maja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a okupiće privrednike, istraživače, naučnike i studente koji će razmeniti najnovija iskustva, saznanja i ideje.

U svom izlaganju, profesor Kap-Hwan Kim osvrnuće se na različite sisteme rukovanja u naprednim kontejnerskim terminalima u morskim lukama, uporediti praktične primere automatizovanih rešenja, te govoriti o njihovom efikasnom korišćenju uz podršku operativnih sistema terminala. Takođe, biće predočeni i različiti pravci i strategije kako bi budući operativni sistemi terminala bili pametniji.

(Kap-Hwan Kim)

Univerzitet Džeđiang jedan je od najstarijih i najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u Kini. Pre nego što mu se pridružio, profesor Kap-Hwan Kim bio je angažovan na Odseku za industrijsko inženjerstvo Nacionalnog univerziteta Pusan u Koreji. Studirao je na Nacionalnom univerzitetu u Seulu (bachelor) i Korejskom naprednom institutu za nauku i tehnologiju (master, doktorske studije).

Bio je direktor Instituta za logističke inovacije i umrežavanje na Nacionalnom univerzitetu Pusan i predsednik Korejskog instituta industrijskih inženjera.

Član je Korejske akademije nauke i tehnologije. Njegovo istraživanje je fokusirano na projektovanje i operativne probleme kontejnerskih terminala. Objavio je mnogobrojne naučne radove u međunarodnim časopisima kao što su OR Spectrum, Journal of Flekible Services and Manufacturing Journal, Transportation Science, Transportation Research B, Transportation Research E, European journal of Operational Research, i tako dalje.

Očekuje se da će LOGIC konferencija okupiti više od 300 učesnika. Više detalja o dođaju potražite na sajtu logic.sf.bg.ac.rs, a za dodatna pitanja, ideje i predloge možete se obratiti prof. dr Miloradu Kilibardi, predsedniku Organizacionog odbora, putem telefona 063/88-35-084 ili e-mail adrese miloradkilibarda@gmail.com