„Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ – Međunarodni skup 11. i 12. maja u Beogradu

Prvo izdanje naučno-stručnog skupa „Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ biće održano 11. i 12. maja u Beogradu, najavila je Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd.

Ovaj međunarodni događaj, kako poručuju organizatori, okupiće stručnjake iz privrede, obrazovnih ustanova iz polja saobraćajnog inženjerstva i državnih ustanova iz oblasti saobraća i transporta, radi razmene rezultata i iskustva proisteklih iz teorije i prakse.

Tokom dva dana trajanja skupa, svi zainteresovani moći će da prezentuju primere dobrih praksi, kao i da se upoznaju sa drugim, proverenim rešenjima, u oblasti logistike, organizacije rada u logističkim i distributivnim centrima, optimizacije transporta tereta, međunarodnog prevoza putnika, bezbednosti saobraćaja, obuke kandidata za vozače, kao i u mnogim drugim srodnim oblastima.

Kao znak podrške, ali i u cilju uspostavljanje saradnje visokoškolskih ustanova sa privredom, radi realizacije programa dualnog obrazovanja, naučno-stručni skup će i uspešnim studentima pružiti priliku da izlože rezultate svojih dostignuća.

Rad skupa će biti organizovan kroz plenarna izlaganja (po pozivu) i radu po sekcijama (usmena izlaganja i poster sekcije).

Zvanični jezik skupa je srpski, uz mogućnost izlaganja na jezicima koji su u upotrebi u zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i na engleskom jeziku.

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd pozivala je sve zainteresovane da se prijave i učestvuju. Radove u kompletnoj formi potrebno je dostaviti do 28. marta 2022. godine.

Sve neophodne informacije za prijavu radova i učešća možete pronaći OVDE, ili na zvaničnoj veb prezentaciji.