Zbog KORONE odložena konferencija TIL 2020

Konferencija Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona odložena je zbog virusa korona, objavili su organizatori.

– S obzirom na to da je konferencija međunarodnog karaktera, imali smo mnogo upita prijavljenih učesnika. Imajući u vidu trenutnu situaciju sa korona virusom, dobili smo informaciju da dolazak očekivanih učesnika nije siguran. Učesnici konferencije su iz: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Grčke, Mađarske, Slovačke, Rumunije, Turske, Italije, kao i visoki predstavnici institucija iz EU – navode organizatori.

U konsultaciji i na preporuku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je institucionalni pokrovitelj i suorganizator TIL-a, doneta je odluka da se konferencija odloži za  3. jun 2020. godine.

Novi termin konferencije otvara i novu temu, kojoj će biti posvećena posebna pažnja u okviru panela i okruglog stola: “Ekonomske posledice: koliko je korona koštao transportere, špeditere i celokupan lanac snabdevanja?”