30 dana zatvora, novčana kazna i zabrana vožnje – Policija kod Šimanovaca zaustavila kamiondžiju sa 3 promila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici zaustavili su kod naplatne rampe u Šimanovcima četrdesetjednogodišnjeg muškarca koji je na autoputu Batrovci-Beograd, upravljao kamionom sa prikolicom sa 3,04 promila alkohola u organizmu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija je vozača isključila iz saobraćaja i odredila mu zadržavanje do 24 časa, u kom roku je priveden nadležnom prekršajnom sudiji, koji ga je kaznio zatvorskom kaznom od 30 dana, novčanom kaznom u iznosu od 119.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja za C i E kategoriju.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  • BONUS SADRŽAJ: 

Kako izgleda voziti kiper u građevinskoj firmi? „Kamioni se krive i tonu pod teretom, radi se po blatu i pesku, gradilišta su bučna, a tu je i opasnost od prevrtanja“, priča Sandra, koja je posle dve decenije kancelarijskog posla promenila karijeru. Njenu priču poslušajte u podkastu Za volanom!

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.