4,5 sata vožnje i 45 minuta punjenja – izvodljivo rešenje za električne kamione?

Proizvođači vozila rade na potpuno električnim kamionima koji bi radili po istom “sistemu” kao što to čine profesionalni vozači kamiona – 4,5 sata na putu i 45 minuta “za odmor” – odnosno, za punjenje. I Scania i Mercedes-Benz su već najavili takav koncept.

Pitanje je samo – da li će infrastruktura to moći da podrži?

Scania sa dometom od 250 km

Potpuno električni kamion Scania biće ponuđen sa baterijama od 165 ili 300 kilovat-sati (kWh) za napajanje električnog motora od 230 kilovata (kW), što je oko 310 konjskih snaga.

Za opciju od 165 kWh biće korišćeno 5 baterija, a za 300 kWh devet baterija.

Baterije se mogu puniti sa 130 kW jednosmerne struje pomoću konektora za kombinovani sistem punjenja (CCS). Vreme punjenja od nula do 80 procenata je približno 40 minuta za opciju sa pet baterija i približno 65 minuta za opciju sa devet baterija. Pored toga, baterije se neprekidno pune u pokretu energijom regenerativnog kočenja.

Mercedes eActros LongHaul voziće 500 kilometara

Predviđeno je da Mercedes-Benz eActros LongHaul, električni kamion na baterije sa dometom od oko 500 kilometara za energetski efikasan dugolinijski transport, bude spreman za serijsku proizvodnju 2024. godine.

Različite transportne kompanije često i imaju rute koje ne zahtevaju domet veći od 500 kilometara, koliko će ovo vozilo moći da pređe sa jednim punjenjem. Osim toga, i zakonski propisi u oblasti radnog vremena i odmora vozača adekvatni su ovakvim karakteristikama vozila – budući da u EU vozači najkasnije nakon 4,5 sata vožnje moraju da prave pauzu od 45 minuta, podsećaju iz Mercedesa.

Za taj vremenski period, zahvaljujući savremenoj tehnologiji punjenja, baterija se može većim delom napuniti i biti spremna za dalje putovanje vozila.

Evropi je potrebno još 100.000 parking mesta

Prema informacijama IRU, u Evropskoj uniji je u 2019. postojalo samo 300.000 parking-mesta, na kojima su vozači mogli da provode vreme predviđeno za odmor. Kako navode, nedostajalo je minimalno 100.000. Samo 7.000 ili manje od 3% postojećih parking kapaciteta širom kontinenta je sertifikovano i označeno kao sigurno i bezbedno mesto za parkiranje.

Evo samo jednog primera, koji ilustruje ovaj nedostatak. Jedna studija, koju je sproveo nemački univerzitet Duisburg-Essen u saradnji sa Privrednom komorom Donje Saksonije, pokazala je da na velikom parkiralištu u Duisburgu sa 100 mesta, noću i vikendom najčešće nema mesta. Tokom perioda praćenja je minimalno 10-20 kamiona bilo parkirano u susednim ulicama.

Stoga se, za početak, postavlja pitanje – gde će biti moguće napuniti kamion, kada dođe period odmora?

Izvor: trans.info