Britanski autoput M25 potpuno zatvoren između raskrsnica 10 i 11 tokom ovog vikenda

Čuveni londonski prsten – autoput M25, biće potpuno zatvoren između raskrsnica 10 i 11 od 21:00 u petak 12. jula do 6:00 u ponedeljak, 15. jula 2024. godine.

Kako su potvrdili iz Nacional Highways, tela nadležnog za održavanje i razvoj glavnih autoputeva u Velikoj Britaniji, razlog zatvaranja je postavljanje novog mosta na kružnom toku na raskrsnici 10.

Kako prenosi trans.info, zatvaranje će uticati na oba smera autoputa, pa će skretanje ruta za upravljanje protokom saobraćaja biti dobro isplanirano. Novi most, kako navode, koji se sastoji od 68 greda od kojih je svaka teška 16 tona i još četiri grede težine po 40 tona, biće postavljen u okviru tekućih radova sa ciljem da putovanja budu bezbednija i da se smanji zagađenje. Pri prethodnom zatvaranju u maju, identični radovi su obavljeni na istočnom kraku.

Motorna vozila koja putuju od raskrsnice 10 do raskrsnice 11 biće preusmerena na sever na A3 do Painshill Junction, a zatim na A245 prema Vokingu, i na kraju A320 da se ponovo uključe na M25 na raskrsnici 11. U suprotnom smeru, od raskrsnice 11 do raskrsnice 10, obilaznica će voditi vozače u pravcu juga na A320 prema Vokingu, na A245 prema Bajflitu i Pejnshil raskrsnici, a zatim južno na A3 nazad do raskrsnice 10.

Kako bi se ublažila potencijalna kašnjenja, nadležni vozačima savetuju da razmotre korišćenje M25 preko prelaza Dartford kao alternativne rute, koja bi se mogla pokazati bržom. Upravljač autoputa apeluje na sve vozače da unapred planiraju rute, prate postavljene znakove za obilazak i odvoje dodatno vreme za putovanje.

Foto: Pixabay, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.