„Cilj je prvih 10 u Evropi“ – Girteka Logistics ulaže stotine miliona evra u flotu

Kompanija Girteka Logistics potpisala je sa konzorcijumom evropskih banaka ugovor vredan 145 miliona evra. Ova sredstva biće uložena u proširenje voznog parka, odnosno modernizaciju flote, sa ciljem poboljšanja uslova rada za vozače i povećanja bezbednost na putevima.

Kako je saopšteno, Gireteka Logistics je za svoj investicioni program u 2021. i 2022. obezbedila sredstva veća od 700 miliona evra. Litvanski transportni gigant navodi da je „prva kompanija u Baltičkom  regionu, koja koristi program finansiranja izvoza za kupovinu novog voznog parka“. Dosada su takvi programi korišćeni uglavnom za otvaranje novih proizvodnih pogona.

– Ulaganje u nove kamione i prikolice omogućiće nam da svojim zaposlenima obezbedimo najbolje uslove rada, sa naglaskom na bezbednost – rekao je Tomas Kalvaitis, jedan od menadžera Girteka Logistics. Kompaniji je takođe važno da nove kamione karakteriše niska emisija ugljen-dioksida.

Ove i sledeće godine, želimo da povećamo sopstveni vozni park za nekoliko hiljada kamiona i prikolica, navodi Girteka.

– Proširenje flote ove veličine takođe će pomoći da se naš strateški cilj, da budemo jedna od deset najvećih logističkih kompanija u Evropi, ostvari još brže – rekao je Kalvaitis.

Foto: YouTube/PrintScreen

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.