Da li ste ocenili svoje partnere na Timocom-u?

Koliko često se privatno odlučujete za neku kupovinu, a da prethodno niste ni pogledali mišljenja drugih kupaca? Zašto bi onda bilo drugačije i kod prihvatanja transportnih naloga, ili kod odabira prevoznika?

Freight-tech kompanija Timocom odnedavno korisnicima Sistema pametne logistike omogućava da ocenjuju svoje poslovne partnere i to kroz sistem 5 zvezdica.

Sistem podrazumeva ocenjivanje različitih kategorija: nalogodavac može oceniti komunikaciju sa ugovornim partnerom, tačnost utovara i istovara kao i postupanje sa robom i dokumentacijom; izvršilac, pored komunikacije, takođe ocenjuje korektnost dogovora kao i tačnost plaćanja.

– Privatno, retko kada donosimo odluku o kupovini, a da prethodno ne pogledamo recenzije drugih kupaca – kaže Gunar Gburek, portparol kompanije Timocom.

– Naši kupci sada mogu uzeti u obzir i mišljenja trećih lica prilikom izbora poslovnih partnera.

Funkcija procene se aktivira čim se transport završi, odnosno roba je istovarena. Poslovni partneri se mogu oceniti do 104 dana nakon istovara.

– S obzirom na duge uslove plaćanja u logistici, našim klijentima dajemo odgovarajući vremenski okvir za međusobnu procenu. Na kraju krajeva, faktor plaćanja je fundamentalan za zadovoljstvo pružaoca transportnih usluga – rekao je Gburek za verkehrsrundschau.de.

Davanje ocena za obavljene transportne naloge

Čim se stigne do datuma istovara, poslovni partneri dobijaju obaveštenje o tome da se mogu međusobno oceniti – prema poznatom principu 5 zvezdica. Zbog logičnosti, ocenjivanje se mora odvijati preko aplikacije Transportni nalozi. U detaljima transportnog naloga možete izvršiti ocenjivanje, kao i videti svoje sopstvene ocene. Više informacija možete pogledati na timocom.rs.