DB Schenker privremeno obustavio servis ka Velikoj Britaniji

Nemački logistički gigant DB Schenker obavestio je svoje kupce putem elektronske pošte da je privremeno obustavio servis ka Velikoj Britaniji zbog „ogromnih birokratskih propisa“, prenosi trans.info.

Putem mejla, koji se – kako navodi ovaj portal, u međuvremenu pojavio i na društvenim mrežama, DB Schenker objasnio je zašto nemaju drugu mogućnost nego da privremeno obustavi sve usluge kopnenog prevoza između Velike Britanije i EU. Dobavljač logistike naveo je da im je situacija nametnuta, jer primaoci u Velikoj Britaniji nisu u stanju da se usklade sa novim propisima na „zakonski usklađen način“.

Vest dolazi manje od nedelju dana nakon što je DPD, najveća evropska mreža za dostavu paketa, iz sličnih razloga suspendovala svoje drumske usluge iz Ujedinjenog Kraljevstva u Evropu.

U mejlu na koji se poziva portal trans.info navodi se da je kompanija „prinuđena da privremeno obustavi usluge međunarodnog kopnenog transporta iz kontinentalne Evrope u Veliku Britaniju sa trenutnim učinkom“.

– Aranžmani dogovoreni sporazumom o Bregzitu znače ogromne birokratske propise, posebno za primaoce u Velikoj Britaniji, koji trenutno nisu u mogućnosti da se ponašaju na zakonski usklađen način. Većina primalaca u Velikoj Britaniji nikada ranije nije imala posla sa carinskim postupcima i potrebna su im dalja uputstva o novim propisima – stoji u mejlu.

Takođe, navodi se da će kompanija nastojati da omogući korisnicima: „da nastave sa uslugom što je pre moguće“, te da su svi klijenti pozvani da se, ukoliko imaju bilo kakvih pitanja, „obrate lokalnom timu DB Schenker-a za podršku i dodatne informacije“, piše trans.info.