Do kraja 2019. završetak autoputa od Surčina do Obrenovca

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je 19. aprila da očekuje da se izgradnja autoputa od Surčina do Obrenovca završi do kraja 2019. godine.

Ona je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuenom, o infrastrukturnim projektima koje ta firma realizuje sa Ministarstvom rekla da je „veoma zadovoljna saradnjom“.

– Način na koji realizujete projekat izgradnje autoputa od Surčina do Obrenovca je primer za sve i očekujem da radovi budu gotovi do kraja ove godine – rekla je u razgovoru Mihajlović.

Dodala je da će se, posle uspešnog sastanka na Samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, saradnja sa CRBC nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega-Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, jer će to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11.

Džang Sjaojuen rekao je da će autoput od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi kako bi ciljevi dogovoreni u Dubrovniku bili postignuti.

– Pripremamo idejno rešenje za deonicu Požega-Boljare, sledeće godine započinjemo izgradnju od Novog Beograda do Surčina – rekao je Sjaojuen.

Intenzivno se, kako je rekao radi i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.