Dodatni troškovi do 4.000 evra po kamionu zbog Euro 7 standarda?

Prema procenama Saveznog ministarstva saobraćaja Nemačke, troškovi za novi emisioni standard Euro 7 daleko su veći nego što je navela Evropska komisija. Stručnjaci Ministarstva utvrdili su dodatne izdatke za automobil srednje ili više klase do 400 evra, a za laka komercijalna vozila i više od 900 evra, potvrdio je portparol ministarstva na zahtev Nemačke novinske agencije (DPA) iz Berlina.

Dodatni troškovi između 2.500 i 4.000 evra po kamionu

Cena za kupca je viša, jer bi se u zavisnosti od ukupnog broja komada dodavali troškovi razvoja i popusti dilera, navode. To će biti posebno naglašeno za teška komercijalna vozila. Ovde se očekuju dodatni troškovi između 2.500 i 4.000 evra, pišu stručnjaci. Na primer, morali bi da se koriste poboljšani katalizatori i novi kočioni sistemi.

U najgorem slučaju, Euro 7 bi primorao proizvođače da u sva vozila ugrade samo automatske menjače.

Prema planovima Evropske komisije, standard Euro 7 trebalo bi da se primenjuje od jula 2025. Komisija je u svom predlogu procenila dodatne troškove za teška teretna vozila na 2.700 evra. Industrija je to uvek opisivala kao prenisko, ali nije davala precizne podatke.

Upola manje emisije azotnih oksida za kamione i autobuse

Evropska komisija dala je u novembru predloge za reviziju graničnih vrednosti zagađivača, kao što su azotni oksidi. Cilj novog standarda je za obezbedi upotrebu „čistijih“ vozila, kako bi se građanima omogućila zdravija životna sredina.

Cilj Euro 7 je smanjenje emisije azotnih oksida (NOx) iz automobila do 2035. za 35% i iz autobusa i kamiona za više od 50%.

Jedinjenja NOx su takođe bila u središtu skandala sa izduvnim gasovima, zbog čega je nekoliko gradova uvelo delimičnu zabranu za dizel vozila. Države članice EU i Evropski parlament tek treba da pregovaraju o projektu i usaglase stavove. Trenutno je predviđeno da pravila za automobile stupe na snagu 2025. godine, a za kamione i autobuse 2027. godine, prenosi nemački portal verkehrsrundschau.de.