Dozvola kompaniji Holleman za vanredni prevoz delova za vetrenjače

JP Putevi Srbije daće dozvolu firmi Holleman transport za vanredni prevoz preko mosta Smederevo- Kovin delova konstrukcije za izgradnju vetroparka u Izbištu kod Vršca, saznaju Novosti. Posle polemika dela stručne javnosti da Kovinski most može da se sruši zbog ogromne količine tereta, nadležni su odobrili prevoz sa ograničenjem do 80 tona.

Posle informacije da je plan je da se preko Kovinskog mosta na Dunavu obavi oko 300 transporta delova za vetrenjače teških oko 100 tona i dugačkih 60 metara, pojedini stručnjaci skrenuli su pažnju da bi to moglo da dovede do oštećenja, pa čak i rušenja mosta, sa ljudskim žrtvama.

Investitor je za dopremu delova za vetropark kod Vršca izabrao Luku Smederevo, dok oni koji su se usprotivili o tome kažu da je logičnije da se za transport odabere Luka Pančevo.

Nakon oprečnih informacija o tome da li će ovaj transport biti zabranjen, Novosti su potražile odgovor u Putevima Srbije.

– JP Putevi Srbije izdaće dozvole domaćoj firmi Holleman transport za obavljanje vanrednog prevoza za transport do 80 tona na trasi puta preko Kovinskog mosta. Za sve transporte teže od 80 tona prevozniku će biti ponuđena trasa iz Luke Pančevo – kažu u JP Putevi Srbije.

Nadležni napominju da je zbog velike količine tereta za prevoze preko 80 tona ponuđen alternativni putni pravac koji je deo zahtevane trase Smederevo-Pančevo-Zagajica, i to pravac Pančevo-Zagajica.

Nije saopšteno kada će ovaj prevoz biti sproveden, koliko će trajati, kao i da li će izazvati zastoj na ovom saobraćajnom koridoru.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.