Dozvole za male kamione i kombi vozila – Kako podneti zahtev?

Zahtev za dodelu pojedinačne dozvole za prevoz teretnim vozilima čija nosivost uključujući i prikolice ne prelazi 3,5 tona se podnosi u skladu sa članom 5. stav 6 Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima  i na osnovu Pravilnika o načinu dodele neraspodeljenih pojedinačnih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima.

Zahtev za dodelu pojedinačne dozvole za prevoz teretnim vozilima čija nosivost uključujući i prikolice ne prelazi 3,5 tona mora da sadrži podatke o prevozu za koji se dozvola traži, broj i vrstu potrebnih dozvola, podatke o vozilima čija nosivost ne prelazi 3,5 tone, odnosno registarske oznake.

Zahtevi se podnose i u skladu sa izdvojenim kontingentima Opštim delom plana, a prilikom odlučivanja o broju dozvola koje se dodeljuju po vozilu ili po prevozniku uzima se u obzir i broj preostalih dozvola iz ovih izdvojenih
kontingenata.

Pri razduženju dozvola podnosi se fotokopija međunarodnog tovarnog lista (CMR) i jedinstvene carinske isprave (JCI). Originali ovih dokumenata daju se na uvid, osim jedinstvene carinske isprave za koju može biti priložena fotokopija.

Dozvole izdate za prevoz teret nim vozilima čija nosivost uključujući i prikolice ne prelazi 3,5 tona nije dozvoljeno koristiti za druge prevoze. Sve zloupotrebe će biti sankcionisane prestankom izdavanja dozvola iz izdvojenih kontingenata u tekućoj i narednoj godini

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.