Drumski prevoz robe u Italiji i dalje BEZ RESTRIKCIJA – Hrvatska uvela zabrane i za vozače

Prevoz robe u drumskom saobraćaju za, iz i kroz Italiju se i dalje odvija bez restrikcija, rečeno je Tanjugu u utorak, 10. marta 2020. godine, u Udruženju prevoznika robe Međunarodni transport.

S druge strane, Hrvatska je zbog korona virusa uvela zabranu ulaska osobama koje su boravile na teritoriji Italije u zonama proglašenim karantinom u proteklih 14 dana, što se odnosi i na vozače.

– Od kolega iz Italije smo i danas (utorak, 10. mart) dobili potvrdu toga, ali i obrazac koji vozači u slučaju zahteva policije moraju popuniti – kažu u Pumedtransu.

Ovo udruženje prethodno je u ponedeljak objavilo kako su od kolega iz Italije obavešteni da je premijer Italije doneo Uredbu kojom se odobrava transport na celoj teritoriji te zemlje. Budući da je obaveštenje o transportu šturo, prevoznici su od italijanskih vlasti zatražili dodatna pojašnjenja, koja će, kako su naveli, objaviti po dobijanju.

Obrazloženje italijanskog Ministarstva spoljnih poslova možete pročitati OVDE. 

Sa druge strane, hrvatska špedicija je obavestila Pumedtrans da je u Hrvatska uvela zabranu ulaska osobama koje su boravile na teritoriji Italije u zonama proglašenim karantinom u proteklih 14 dana, što se odnosi i na vozače. Vozilima koja su na putu iz pravca Italije se dozvoljava tranzit kroz Hrvatsku, pri čemu vozač potpisuje izjavu da će izaći iz Hrvatske u roku od 24 sata.

Odluka Vlade Srbije o sprečavanju širenja i suzbijanju korona virusa predviđa da se svim licima koja dolaze sa teritorija država koje su žarišta epidemije (Italija, Kina, Južna Koreja, Švajcarska i Iran) pri ulasku na teritoriju Srbije privremeno ograničen ulazak, odnosno kretanje.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.