Ekonomski pad pogodiće evropsko transportno tržište – Šta analitičari predviđaju za 2023.

Prema prognozama Transportne inteligencije (TI), očekuje se da će evropsko tržište drumskog transporta porasti za samo 1% tokom 2023. godine. To je tri puta manje nego u tekućoj godini.

Analitičari procenjuju da će tržište do 2023. godine u cenama porasti za 1,1% u odnosu na prethodnu godinu i dostići vrednost od 389,3 milijarde evra. Poređenja radi, u tekućoj godini očekuje se rast od 3,4 odsto.

Rast u narednoj godini biće usporen uglavnom zbog pogoršanja ekonomske situacije na starom kontinentu.

Međunarodni monetarni fond (MMF) procenjuje da će privredni rast u „starim” zemljama članicama EU biti 0,6 odsto 2023. godine (u poređenju sa 3,2 odsto ove godine). Evropske zemlje u usponu će takođe videti značajno usporavanje rasta BDP-a – sa 4,3 odsto u 2022. na 1,7 odsto sledeće godine.

Bolje prognoze za međunarodni transport

Ekonomska kriza će više uticati na domaći transport nego na međunarodni transport. Očekuje se da će domaći saobraćaj u 2023. porasti za samo 0,7 odsto, dok se predviđa rast međunarodnog saobraćaja za 2,1 odsto. Ovo se poredi sa procenama od 3,3 odsto i 3,6 odsto za ove segmente u 2022.

Analitičari TI objašnjavaju da je dinamičniji rast međunarodnog saobraćaja posledica i dalje relativno visoke onlajn i maloprodaje, koje u velikoj meri zavise od međunarodne trgovine.

S druge strane, ekonomski pad, obustava velikih investicija i stagnacija u građevinarstvu teže će pogoditi lokalni saobraćaj, pa se očekuje slabiji saobraćaj na domaćim pravcima.

Prema ekspertima TI, energetska kriza i visoka inflacija će uticati na potražnju potrošača, što će se odraziti na manju tražnju za transportnim uslugama.

Osim toga, očekuje se značajan pad proizvodnje na Starom kontinentu, što će takođe smanjiti potražnju za transportnim uslugama. Naročito je pogođena automobilska industrija.

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) procenjuje da će proizvodnja automobila u Evropi u poslednjem kvartalu 2022. i tokom cele 2023. godine biti manja za milion jedinica po kvartalu nego prethodnih godina.

Poljska kao izuzetak

Drugi veliki problem u 2023. biće nedovoljna raspoloživost kapaciteta. To je uglavnom zbog nedostatka vozača. Ipak, TI naglašava da je jedan od izuzetaka u ovoj oblasti Poljska. Iako se i ta zemlja bori sa nedostatkom vozača, uključivanje kombija u propise o paketu mobilnosti dovelo je do povećanog interesovanja prevoznika koji tradicionalno koriste kombije za teške transporte.

Registracije kamiona u Poljskoj porasle su rekordnim tempom u septembru, dok je prodato manje novih kombija.

Međutim, ovo se vidi samo kao privremeno olakšanje za sektor, jer je nedostatak vozača takođe veliki problem u Poljskoj. TI ubraja Poljsku među zemlje u kojima je problem posebno akutan. Generalno, nedostatak vozača će se pogoršati u Evropi (posebno od 2026. godine), što će uticati i na razvoj sektora.

Pretnja od poskupljenja goriva

Analitičari TI naglašavaju da će važan faktor koji bi mogao imati značajan uticaj na stanje transportnog tržišta 2023. godine biti cene goriva. Trenutno je rast cena usporen, ali bi cene goriva mogle ponovo da počnu da rastu od decembra, pošto ograničenja na uvoz nafte iz Rusije u EU stupe na snagu.

S druge strane, slabljenje evropske privrede će dovesti do smanjenja tražnje za gorivom, što bi trebalo da uspori rast cena.

Ovaj sukob suprotstavljenih snaga „neće samo pokazati stanje evropske ekonomije, već će imati i dalekosežne implikacije na sektor drumskog saobraćaja u Evropi“, zaključuje se u izveštaju TI, prenosi trans.info.