Ekstreman predlog ili dobro rešenje: „Premestite luku Dover“

Luka Dover mogla bi da bude zatvorena ili premeštena na drugu lokaciju kako bi se smanjile gužve oko nje, predložio je odbornik Kenta David Brazier za Kent Online’s KMTV.

– Imamo nekoliko ideja. Jedan je da se sav posao oko dokumentacije uradi na nekom drugom mestu, van lokacije luke. Možda negde između Folkstona i Dovera. Drugi način bi bio zatvaranje luke Dover i njena izgradnja na nekoj razumnoj lokaciji – dodao je.

Na iznenađenje voditelja i konstataciju da je njegov predlog prilično radikalna stvar, odbornik je odgovorio da razgovaraju sa Vladom veoma često i da trenutno nemaju odgovore.

Brazier nije prvi odbornik iz Kenta koji je sugerisao da bi problemi sa teretnim saobraćajem u okrugu mogli biti rešeni tako što bi se infrastruktura nalazila negde drugde.

Još u martu 2021. godine, Barbara Kuper iz Veća okruga Kent rekla je da bi parkirališta za kamione trebalo graditi izvan Kenta, kako bi se gužve premestile u drugu oblast.

– Blisko sarađujemo sa DfT-om kako bismo utvrdili koji su planovi za dalje upravljanje saobraćajem. U idealnom slučaju bismo želeli lokacije izvan Kenta, jer bi tada gužve bile izvan grada – dodala je tada Kuper, prenosi trans.info.

(Foto: kolaps do koga je došlo krajem jula, zbog pika letnje sezone)