Električni Renault EZ-FLEX – Rešenje za gradsku dostavu

Renault EZ-FLEX je pokazno električno lako komercijalno vozilo koje se odlikuje kompaktnošću i okretnošću. Osmišljen je za održivu mobilnost i efikasnu dostavu u gradskim područjima. U Renault-u napominju da EZ-FLEX nije samo vozilo, već pravi alat za dostavljače, piše autonet.hr.

Takođe, EZ-FLEX je početak inovativne i jedinstvene saradnje s ciljem da se bolje shvate novi izazovi koje donosi poslednja faza dostave. Naime, EZ-FLEX će biti dat na korišćenje profesionalnim dostavljačkim službama širom Evrope kako bi se prikupili bitni podaci o korišćenju i tako bolje razumele potrebe povezane sa svakodnevnom dostavom u gradskim područjima.

Renault EZ-FLEX kompaktno je i upravljivo vozilo stvoreno za neometano kretanje gradom. S obzirom na veličinu teretnog prostora, njegove su dimenzije optimalne. Dužina (3,86 m), širina (1,65 m) i visina (1,88 m) dovoljno su male da može pristupiti parkiralištima. Teretni kapacitet od 3 m3 jedinstven je zbog svojih dimenzija, a omogućen je zahvaljujući kompaktnoj kabini koja i dalje nudi sve prednosti pravog lakog privrednog vozila. Mali krug okretanja omogućuje izvrsnu upravljivost na ulicama užeg gradskog središta.

Svaki je detalj osmišljen s ciljem da se ispune potrebe dostavljača: široki pristup vozačkom mestu koji ulazak i izlazak čini lakšim, središnja upravljačka ploča s raspoznatljivim prikazom za brz i jednostavan pristup informacijama o vožnji, vidljivost pešaka i gradskog okruženja te jednostavna i efikasna kontrola vožnje. Moderni korisnički interfejs kao posrednik između čoveka i mašine u potpunosti je integrisano u svet pametnih telefona. Ono nudi usluge i aplikacije povezane sa samim vozilom, kao i mogućnost integracije aplikacija povezanih s raznim aktivnostima stručnjaka.

Stražnji teretni prostor optimizovan je ergonomskom visinom utovara (760 mm iznad zemlje) i otvorima koji omogućuju jednostavan pristup celoj površini za utovar. Vozilo je oblikovano tako da omogući i brojne konfiguracije stražnjeg prostora. Te su konfiguracije osmišljene kako bi se njihovom prilagodbom zadovoljile različite potrebe stručnjaka kojima će vozilo biti dato na ispitivanje. EZ-FLEX kao električno vozilo može pristupiti gradskim središtima te nudi domet od 100 km, čime se prilagođava potrebama gradske dostave (gradske dostave zahtevaju 50 km prosečne dnevne vožnje).