Električni Renault EZ-FLEX – Rešenje za gradsku dostavu

Renault EZ-FLEX je pokazno električno lako komercijalno vozilo koje se odlikuje kompaktnošću i okretnošću. Osmišljen je za održivu mobilnost i efikasnu dostavu u gradskim područjima. U Renault-u napominju da EZ-FLEX nije samo vozilo, već pravi alat za dostavljače, piše autonet.hr.

Takođe, EZ-FLEX je početak inovativne i jedinstvene saradnje s ciljem da se bolje shvate novi izazovi koje donosi poslednja faza dostave. Naime, EZ-FLEX će biti dat na korišćenje profesionalnim dostavljačkim službama širom Evrope kako bi se prikupili bitni podaci o korišćenju i tako bolje razumele potrebe povezane sa svakodnevnom dostavom u gradskim područjima.

Renault EZ-FLEX kompaktno je i upravljivo vozilo stvoreno za neometano kretanje gradom. S obzirom na veličinu teretnog prostora, njegove su dimenzije optimalne. Dužina (3,86 m), širina (1,65 m) i visina (1,88 m) dovoljno su male da može pristupiti parkiralištima. Teretni kapacitet od 3 m3 jedinstven je zbog svojih dimenzija, a omogućen je zahvaljujući kompaktnoj kabini koja i dalje nudi sve prednosti pravog lakog privrednog vozila. Mali krug okretanja omogućuje izvrsnu upravljivost na ulicama užeg gradskog središta.

Svaki je detalj osmišljen s ciljem da se ispune potrebe dostavljača: široki pristup vozačkom mestu koji ulazak i izlazak čini lakšim, središnja upravljačka ploča s raspoznatljivim prikazom za brz i jednostavan pristup informacijama o vožnji, vidljivost pešaka i gradskog okruženja te jednostavna i efikasna kontrola vožnje. Moderni korisnički interfejs kao posrednik između čoveka i mašine u potpunosti je integrisano u svet pametnih telefona. Ono nudi usluge i aplikacije povezane sa samim vozilom, kao i mogućnost integracije aplikacija povezanih s raznim aktivnostima stručnjaka.

Stražnji teretni prostor optimizovan je ergonomskom visinom utovara (760 mm iznad zemlje) i otvorima koji omogućuju jednostavan pristup celoj površini za utovar. Vozilo je oblikovano tako da omogući i brojne konfiguracije stražnjeg prostora. Te su konfiguracije osmišljene kako bi se njihovom prilagodbom zadovoljile različite potrebe stručnjaka kojima će vozilo biti dato na ispitivanje. EZ-FLEX kao električno vozilo može pristupiti gradskim središtima te nudi domet od 100 km, čime se prilagođava potrebama gradske dostave (gradske dostave zahtevaju 50 km prosečne dnevne vožnje).

Podeli na društvenim mrežama: