Evropska ekspanizija: Uber Freight i u Nemačkoj

Nakon uspešnog pokretanja kompanije u Holandiji, Uber Freight će sada proširiti svoju logističku „on-demand“ platformu i u Nemačkoj – vodećem evropskom tržištu u drumskom transportu. Do uvođenja Uber Freight-a je došlo nakon nedavnog apela nemačke industrije povodom rešavanja problema logističke industrije i ozbiljnog manjka vozača u sektoru drumskog saobraćaja.

– U sve zahtevnijem sektoru, Uber Freight ima moć da pokrene mogućnosti koje će voditi celu nemačku industriju napred –  rekao je šef evropske ekspanzije u Uber Freight-u, Danijel Buckovski (Daniel Buczkowski).

– Upotrebljavajući globalnu mrežu i dokazanu tehnologiju, željno iščekujemo da besprekorno povežemo prevoznike sa vlasnicima tereta, stvarajući okruženje u kojem svako može da ima koristi.

Nemački pošiljaoci i prevoznici imaju iste bolne tačke kao i njihove evropske kolege i mogu imati koristi od tehnologije koju je razvio Uber Freight. Na primer, nemačko tržište kamiona ima ozbiljan manjak vozača. Svetska banka procenjuje da će se oko 40% nemačkih vozača kamiona penzionisati u narednih 10 godina, stvarajući manjak od 150.000 vozača. Štaviše, uzimajući u obzirukupno vreme koje vozači provedu na putu, 21% pređenih kilometara vozači pređu sa praznim kamionima. Neefikasnost ove brojke je dovela do toga da prevoznici pokušaju da pronađu raspoložive vozače za prevoz njihove robe.

Osim toga, manji i srednji prevoznici u Nemačkoj čine više od 90% ukupnog broja prevoznika. Oni imaju najviše poteškoća sa povezivanjem sa većim pošiljaocima – kao što je i slučaj sa drugim međunarodnim tržištima prevoza.

Uber Freight on-demand tržište omogućiće prevoznicima svih veličina da učestvuju na tržištu, čime će se povećati efikasnost i smanjiti količina protraćenog goriva i pređenog puta.

– Uber je globalna kompanija sa globalnim načinom razmišljanja. Širenje u Evropu bio je važan prvi korak ka dovođenju naše vizije o efikasnijem i transparentnijem tržištu u međunarodnu fazu. Kako naša kompanija raste,trudićemo se da budemo pouzdan partner evropskim prevoznicima, brodarima i svima koji rade na izgradnji svetle budućnosti evropske logističke industrije – navode u toj kompaniji.