FERCAM pokreće flotu u Srbiji

Italijanska transportno-logistička kompanija FERCAM, koja u Srbiji uspešno posluje tri godine, pokreće flotu na lokalu u partnerstvu sa srpskim transporterima.

Model rentiranja poluprikolica, koji FERCAM godinama uspešno primenjuje u Evropskoj uniji, sada je implementiran i pokrenut i na srpskom tržištu. Prve FERCAM italijanske poluprikolice su stigle u Srbiju, završene su sve birokratske procedure i mogu se videti na srpskim putevima.

– Italijanskih poluprikolica dosada je u našoj zemlji bilo samo sporadično, a domaći prevoznici su se na razne načine dovijali da dođu do njih. Po prvi put u istoriji srpskog transporta, sada je ponuđeno sistemsko rešenje za ovakav evropski model partnerstva – kaže Janko Roglić, transport manager kompanije FERCAM.

Kompanija FERCAM u Srbiji – sa sedištem u Beogradu, daje garancije za prevoznike iz naše zemlje koji sklapaju ugovor direktno sa italijanskim FERCAM-om, što dosada nije bio slučaj. U prošlosti su za takve projekte tražene velike garancije, koje prevoznici sa ovih prostora nisu mogli da obezbede ili im to jednostavno nije bilo finansijski isplativo.

Goran Bubić, Marko Kambić, Janko Roglić, Dejan Dobrić i Miroslav Rastović

– Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovaj izuzetan projekat realizuje u Srbiji – Poslovnom udruženju Međunarodni transport, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i naravno našim partnerima – kompaniji Bubić, koja je prepoznala FERCAM kao jakog i pouzdanog partnera – kaže Roglić.

PL: Recite nam nešto više o vašem partnerstvu. 

– Sa kompanijom Bubić poslujemo od samog početka FERCAM-a u Srbiji. Njihov profesionalan odnos prema poslu, tačnost, pouzdanost i usvajanje FERCAM standarda, rezultirali su potpisivanjem strateškog ugovora o partnerstvu na tri godine. Obaveze kompanije Bubić su redovno održavanje poluprikolica i godišnji odlazak u Bolzano, centralu FERCAM-a u Italiji, radi produženja registracije.

Ponosni smo na ovo partnerstvo, koje je rezultat poverenja, iskrenog odnosa i velikog rada koji je iza nas.

 

 

PL: Koji su konkretni benefiti od rentiranja vaših poluprikolica?

– Benefiti su mnogobrojni. Poluprikolice, registrovane u Italiji, u našem Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobijaju povlašćene dozvole za međunarodni transport za Italiju. Svi koji se bave transportom za ovu zemlju znaju da su dozvole već godinama kritične. Kontigent je ograničen i krajem svake godine se ponavlja ista situacija, da dozvola za transport nema dovoljno.

Takođe, transportne kompanije koje postanu naši partneri u Srbiji, preko FERCAM-a dobijaju godišnje poslove za Italiju koje obavljaju našim poluprikolicima.

Osim toga, partneri imaju i povlašćene uslove plaćanja kod nas. Kada se na to doda da FERCAM ima nula dana u kašnjenju izmirivanja svojih obaveza, to znači da partneri dobijaju finansijsku stabilnost i postaju deo velikog FERCAM transportnog sistema, sa godišnjim prometom od milijardu evra.

PL: Kakvi su vaši dalji planovi u Srbiji? 

– Nastavljamo dalje projekat i razvoj naših dobavljača u partnere. U narednom periodu planiran je dolazak novih italijanskih poluprikolica, jačanje mreže partnera i snažno prisustvo na srpskom transportom tržištu. Nas cilj, kroz usvojenu strategiju „FERCAM 2025“, jeste da postanemo regionalni lider u oblasti međunarodnog drumskog transporta i sinonim za transport robe za Italiju.

Svi zainteresovani, mogu kontaktirati kompaniju FERCAM na belgrade@fercam.com i pratiti nas na instagramu fercam_serbia.